Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U stečaju

Horvatinčićeva tvrtka duguje više od 66 milijuna kuna, a na računu ima samo 17.000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stečajni upravitelj Dorf d.o.o. - graditeljske tvrtke Tomislava Horvatinčića u stečaju, podnio je izvješće prema kojem je taj dužnik na kraju prošle godine na računu imao samo 17.000 kuna te je najavio daljnju prodaju imovine tvrtke od koje vjerovnici potražuju više od 66 milijuna kuna.

U izvješću se navodi da je nakon prodaje pokretnina Dorfa, a nakon devetog javnog prikupljanja ponuda, uprihođeno samo 3120 kuna, a prodavao se uredski namještaj, informatička oprema i alat.

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju Slika nije dostupna Rješenje suda Prodaja oranica Horvatinčićeve tvrtke u stečaju oglašena nevažećom

S druge strane, najavljen je i nastavak prodaje zemljišta te tvtke kako bi se barem djelomično podmirila potraživanja vjerovnika. Prema sudskom zaključku i najavi stečajnog upravitelja nastavit će se prodaja tridesetak oranica u Strmcu kraj Samobora gdje su i Horvatinčićeve Hoto vile, a ukupna procijenjena vrijednost tog zemljišta je nešto manja od 2,6 milijuna kuna.

Na prodaju su oranice odnosno zemljišta na ukupno oko 19.500 četvornih metara od kojih najmanja imaju dva 'kvadrata' pa sve do onih od 2376 kvadrata koja će se prodavati pojedinačno za cijenu koja ne može biti manja od procijenjene. Primjerice, 'oranica' Horvatinčićeve tvrtke od dva kvadrata prodavat će s po cijeni ne manjoj od 219 kuna, a ona od 2376 četvornih metara po početnoj cijeni od oko 260.000 kuna.

Trvtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene