Tarantula (Ilustracija: Thinkstock)
Tarantula (Ilustracija: Thinkstock)

Dvadeset i dvije žive tarantule pronađene su u utorak u ostavljenom koferu na zračnoj luci u Düsseldorfu, otkrila je tamošnja carina.


Kad je pronađen vlasnik kofera, taj 48-godišnjak iz Essena rekao je da je uzgajivač tarantula te da neke od tarantula u kovčegu nose mlade.

Vezani članci Ilustracija Baš im i nije procvjetalo: Tetka im je poklonila posebnu teglu cvijeća, ali je zaboravila reći da se u njoj kriju stotine eura Ilustracija Blago u travi: U vrtu pronašao vreću novca i nakita vrijednosti veće od 120.000 eura - i smije ih zadržati

Muškarac je putovao iz Paragvaja u Njemačku, a sad je pod istragom zbog pokušaja izbjegavanja plaćanja poreza jer su tarantule smatrane komercijalnim uvozom, naveo je carinski ured.

Pauci su konfiscirani kako bi veterinari mogli odrediti stanje njihova zdravlja.

Tarantule su rasprostranjene po cijelom svijetu, a hrane se uglavnom insektima, manjim glodavcima, pticama, zmijama i ostalim sitnim životinjama. Riječ je o noćnim životinjama, pa njihove aktivnosti počinju u popodnevnim satima i navečer, a hrane se tako da ubrizgaju otrov u žrtvu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju