Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska odvjetnička komora ustvrdila je da kažnjavanje odvjetnika Ante Nobila nema veze s političkim progonom ili obranom interesa klijenta, već isključivo nedopuštenim samoisticanjem i reklamom.


'Odvjetnik je dužan u svom privatnom životu i u svom profesionalnom radu poštivati pravila Odvjetničke etike i Statuta Hrvatske odvjetničke komore čiji je član. Odvjetnik prilikom dobivanja licence za rad priseže da neće kršiti navedena pravila. Sukladno tim pravilima odvjetnik je u prvom redu dužan savjesno štititi, braniti i zastupati prava i interese svog klijenta svim zakonom dopuštenim sredstvima', izjavio je predsjednik HOK-a Ante Župić.

Vezani članci Slika nije dostupna Odvjetnici ne žele utvrđivati porijeklo novca klijenata Slika nije dostupna 'Premijerka je spremna povući dopis HOK-u zbog Nobila'

>> Nobilo: Progone me jer sam Vladi radio političku štetu

>> 'Premijerka je spremna povući dopis HOK-u zbog Nobila'

'Odvjetnik to čini na igralištu koje se zove sudnica u kojoj postoje pravila postupanja, a ne u novinama i televizijskim emisijama. Istim pravilima nije dopušteno odvjetniku da istupa u medijima komentirajući postupke u tijeku, u kojima zastupa ili brani svoje klijente. Postupanje odvjetnika protivno navedenim pravilima podliježe disciplinskoj odgovornosti', navodi se u priopćenju HOK-a.

Predsjednik HOK-ovog disciplinskog sudac smatra da odvjetnik Nobilo sudnicu često zamjenjuje medijima komentirajući dokazni postupak pa i predočavajući dokaze novinarima umjesto sudu, što je nedopušteno. (Hina)