Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema veze s političkim progonom'

HOK: Nobilo je kažnjen zbog nedopuštenog samoisticanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska odvjetnička komora ustvrdila je da kažnjavanje odvjetnika Ante Nobila nema veze s političkim progonom ili obranom interesa klijenta, već isključivo nedopuštenim samoisticanjem i reklamom.

'Odvjetnik je dužan u svom privatnom životu i u svom profesionalnom radu poštivati pravila Odvjetničke etike i Statuta Hrvatske odvjetničke komore čiji je član. Odvjetnik prilikom dobivanja licence za rad priseže da neće kršiti navedena pravila. Sukladno tim pravilima odvjetnik je u prvom redu dužan savjesno štititi, braniti i zastupati prava i interese svog klijenta svim zakonom dopuštenim sredstvima', izjavio je predsjednik HOK-a Ante Župić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udruženi odvjetnički timovi 'Obrane su svjesne da ne mogu u potpunosti ukinuti presudu' Slika nije dostupna O Zakonu o sprečavanju pranja novca Odvjetnici ne žele utvrđivati porijeklo novca klijenata

>> Nobilo: Progone me jer sam Vladi radio političku štetu

>> 'Premijerka je spremna povući dopis HOK-u zbog Nobila'

'Odvjetnik to čini na igralištu koje se zove sudnica u kojoj postoje pravila postupanja, a ne u novinama i televizijskim emisijama. Istim pravilima nije dopušteno odvjetniku da istupa u medijima komentirajući postupke u tijeku, u kojima zastupa ili brani svoje klijente. Postupanje odvjetnika protivno navedenim pravilima podliježe disciplinskoj odgovornosti', navodi se u priopćenju HOK-a.

Predsjednik HOK-ovog disciplinskog sudac smatra da odvjetnik Nobilo sudnicu često zamjenjuje medijima komentirajući dokazni postupak pa i predočavajući dokaze novinarima umjesto sudu, što je nedopušteno. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene