Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruženi odvjetnički timovi

'Obrane su svjesne da ne mogu u potpunosti ukinuti presudu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrane generala Gotovine i Markača dogovorile su zajedničku strategiju kako bi srušile prvostupanjsku hašku presudu.

Gotovinini odvjetnici rušit će tezu o prekomjernom granatiranju, a Markačevi o zločinačkom pothvatu. Obrana generala Markača dodatno će se pojačati s poznatim međunarodnim pravnim stručnjakom.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

>> Obrani Markača zločinački pothvat, Gotovininoj topnički dnevnici

Markačev odvjetnik Goran Mikuličić kaže da je ovo nastavak suradnje koja traje od početka procesa. Kaže da je u početku bilo određenih nesuglasica oko sukoba interesa no kasnije je suradnja bila odlična. Mikuličić još ne želi otkriti ime stranog odvjetnika, no pretpostavlja se da će s njime usko surađivati na sastavljanju žalbe.

'I tako smo se više koncentrirali da ne opterećujemo naše kapacitete.Takva ista suradnja nastavit će se i u žalbenom postupku.U tom smislu mi smo u dnevnoj komunikaciji putem mailova i na druge načine', rekao je Mikuličić. Anto Nobilo ima iskustva s pisanjem žalbi na prvostupanjsku hašku presudu. Kaže da je odluka o suradnji realna i nužna. 'To je dobro jer se u jednoj žalbi ne može napasti puno ciljeva. Žalba nije ozbiljna ako napadne sve točke presude', rekao je Nobilo.

Nobilo smatra da će drugostupanjski sud ograničiti broj stranice svake žalbe. Stoga će podjela posla omogućiti odvjetnicima da se fokusiraju na dvije ili tri najvažnije točke iz presude. 'Iz toga proizlazi da su oni svjesni da ne mogu u potpunosti ukinuti presudu i dovesti do oslobađajuće presude. Već idu napasti ono što je najslabije u presudi. A najslabiji je udruženi zločinački pothvat i prekomjerno granatiranje. To su dvije toče koje su najslabije obrazložene i najbolje bi bilo da prvo udare na to, a za drugo ako bude dovoljno prostora', dodao je Nobilo.

Braniteljski timovi Markača i Gotovine do 16. svibnja braniteljski timovi moraju Haškom sudu dostaviti najavu da će se žaliti na prvostupanjsku presudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene