Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvoz smeća vrlo otežan

Hoće li Zagreb zbog Jakuševca biti zatrpan smećem? "Među radnicima postoji jedna vrsta psihoze"

Aktualno Galerija Problem smeća u Zagrebu - 1 Problem smeća u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Problem smeća u Zagrebu - 2 Problem smeća u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Problem smeća u Zagrebu - 3 Problem smeća u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Problem smeća u Zagrebu - 4 Galerija 1/4 >>
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je da je odvoz otpada otežan zbog otežanog odlaganja na Jakuševcu. O tome je reporterka Srna Bijuk razgovarala s Muminom Hodžićem.

Zagreb je zbog odrona na Jakuševcu već zatrpan smećem, a tek sada u grad zbog Adventa dolazi mnoštvo posjetitelja. O odvozu smeća s Muminom Hodžićem iz Sindikata komunalnih radnika i vozača Čistoće razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

"Odvoz je sporiji jer se obavlja na siguran način. Jedan kamion ide na kipanje, vrati se, a zatim ide drugi. To je velika razlika jer su kamioni dosad išli jedan za drugim, a sada se čeka u koloni i potrebno je oko 5-7 minuta između kamiona", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija potrebne mjere Iz Bruxellesa stiglo upozorenje za četiri članice eurozone, među kojima je i Hrvatska! Tiče se proračuna

Gradonačelnik Tomislav Tomašević smatra da grad neće biti zatrpan smećem, ali Hodžić u to nije siguran.

"Zaista ćemo dati sve od sebe da smeća bude što manje. Mi ćemo učiti sve što možemo, ali smeća već sada ima i vjerojatno će ga biti još", napomenuo je te dodao da će se odvoz vjerojatno normalizirati do kraja tjedna.

"Naravno da nikome nije jednostavno ići na Jakuševec zbog stradavanja kolege, ali mi moramo obaviti posao za koji smo plaćani. Postoji jedna vrsta psihoze, neću reći straha, jer nam se iza leđa nalazi jedan veliki odron", objasnio je.

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

Također je istaknuo da ne treba nikoga optuživati za odron dok se ne završi istraga.

"Mi se ispričavamo građanima Zagreba jer oni za ovo nisu odgovorni. Odgovoran je netko drugi, ali to treba utvrditi i čini se sve da bi sigurnost radnika bila na najvećoj mogućoj razini", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene