Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 19 sati

Hoće li u budućnosti nevremena postati češća? Gost Dnevnika bit će klimatolog Ivan Güttler

Aktualno Galerija Ivan Güttler, klimatolog Ivan Güttler, klimatolog Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme - 1 Nevrijeme - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme - 6 Nevrijeme - 6 Foto: DNEVNIK.hr Nevrijeme - 5 Nevrijeme - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Nevrijeme - 4 Galerija 1/7 >>
Hrvatska se još uvijek bori s posljedicama nevremena, a o onome što nas očekuje u budućnosti u Dnevniku Nove TV govorit će klimatolog Ivan Güttler.

Hrvatska se još uvijek bori s posljedicama nevremena. Šteta u Zagrebu se sanira, u dijelovima Slavonije su uništene kuće i struje još uvijek nema, a popodne je u Lijepu našu stigla nova oluja.

Slično je vrijeme u petak zahvatilo i Srbiju, a najgore je bilo u Vojvodini. Život su izgubile tri osobe: u udaru struje poginuo je 11-godišnji dječak u Novom Sadu, struja je ubila i 66-godišnjaka u Bačkoj Palanci, a u Kovačici je stradala starija žena kada je njezinu kuću zahvatio požar. U dijelovima Srbije i danas je na snazi crveni meteoalarm zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena.

Pročitajte i ovo Požar u kafiću u zagrebačkoj Dubravi - 1 Vatrogasci u akciji FOTO Buknuo požar u Dubravi: Vatra progutala kafić, uzrok nepoznat

Pročitajte i ovo Sanacija nakon olujnog nevremena - 2 Borba s posljedicama Službe u Zagrebu imaju pune ruke posla: Radi se u tri smjene, Grad objavio važne informacije

Snažno nevrijeme pogodilo je i sjeverne dijelove Bosne i Hercegovine. Na području Bosanskog Novog padala je tuča veličine loptice za stolni tenis. Materijalne štete bilo je u Odžaku, Sanskom Mostu i Banjaluci, a jak vjetar čupao je stabla i u Sarajevu.

Klimatski ekstremi pogodili su i Italiju. Sjeverom zemlje prohujala je oluja, Venecija se borila s tučom, a u predgrađima Milana poplavljene su ulice. Istovremeno se na krajnjem jugu temperature penju prema 45 stupnjeva Celzijevih. Na Siciliji je električna mreža preopterećena jer ljudi ne izlaze iz domova i pojačano koriste rashladne uređaje. Broj pacijenata u bolnicama porastao je za 20 posto.

Koliko su ovakve oluje uobičajene te hoće li takvih nevremena biti sve više u budućnosti? O tome će u Dnevniku u 19 govoriti vodeći hrvatski klimatolog Ivan Güttler.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene