Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje za Fimi Mediju

Sanaderu odbili i zahtjev za izuzećem sutkinje Ivane Čalić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud ranije je odbacio Sanaderov zahtjev za izuzećem Ivana Turudića. Bivši premijer danas se očitovao o izmijenjenoj optužnici rekavši da 'ostaje na istom tragu kao što je bila prva' zbog čega je odbija.

Nakon što je Vrhovni sud neosnovanim proglasio Sanaderov zahtjev za izuzećem predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića, u ponedjeljak  je Turudić odbio i zahtjev za izuzećem sutkinje Ivane Čalić, koja Sanaderu sudi u slučaju Fimi media.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Božidar Kalmeta Dvije afere Bivši HDZ-ov ministar Božidar Kalmeta i na novom suđenju odbacio krivnju za korupciju

Podsjetimo, Sanader je izuzeće sutkinje zatražio zbog navodne suradnje s njegovim odvjetnikom Goranom Suićem.

S obzirom da su Sanderovi zahtjevi odbijeni, sutkinja je donijela odluku da se suđenje nastavi očitovanjem optuženika o izmijenjenoj optužnici kojom je iznos što ga je HDZ navodno izvukao iz državnih institucija i tvrtki umanjen s 31,6 milijuna kuna, na 30,25 milijuna kuna.

'Optužnica ostaje na istom tragu kao što je bila prva i ja je odbijam. Sve što u njoj stoji nije istinito', poručio je bivši premijer.

U dopuni svoje obrane još jednom je kazao da je oštećen vještačkim nalazom Zrinka Ručevića koji je, rekao je, 'neistinit i tendenciozan'.

Odbili Sanadera: Zahtjev za Turudićevim izuzećem je neosnovan

Optužbe za prelijevanje više od 70 milijuna državnih kuna u stranački crni fond, ali i džepove HDZ-ovih dužnosnika među kojima je i Sanader priznali su bivši šef Carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medie Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera, jedino njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček poriče krivnju, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene