Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnatelj Zavoda

Hoće li novi brodovi hitne pomoći imati dovoljan broj ljudi? "Zasad ćemo se pokrivati iz postojećih županijskih ispostava"

Aktualno Galerija Tomislav Jukić, Zavod za hitnu medicinu ŠKŽ - 1 Tomislav Jukić, Zavod za hitnu medicinu ŠKŽ - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Jukić, Zavod za hitnu medicinu ŠKŽ - 2 Tomislav Jukić, Zavod za hitnu medicinu ŠKŽ - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brod hitne pomoći Brod hitne pomoći Foto: DNEVNIK.hr Krštenje brodice hitne pomoći Krštenje brodice hitne pomoći Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič Galerija 1/5 >>
U Šibeniku je zaplovio prvi brod za hitnu pomoć. Bit će pri ruci za bržu intervenciju pacijentima na otocima i priobalju. Prvi je to od ukupno šest brodova koji se grade u Šibeniku. Tamo je otišao i reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

"Brod koji smo danas vidjeli do kraja tjedna odlazi u Dubrovnik, a do kraja godine trebali bi biti isporučeni svi brodovi koji su naručeni unutar projekta vrijednog više od 10 milijuna eura," rekao je Mario Jurič.

Naše zdravstvo muku muči s kadrom. Imamo li dovoljno osoblja koje će ploviti novim brodovima hitne pomoći i pomagati pacijentima? Na to je pitanje odgovorio Tomislav Jukić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

Pročitajte i ovo Danica Kramarić krstila brodicu Krštenje u Šibeniku VIDEO Razbila bocu o brodicu (nakon više pokušaja): Mama Andreja Kramarića krstila brod koji je vozio Beroš

"Do kraja godine svi bi brodovi trebali biti raspoređeni po zavodima za hitnu medicinu i nadamo se da će ti rokovi biti ispoštovani. Svaka ispostava, svaki zavod ima dovoljan broj timova koji bi trebali biti posada toga broda", objasnio je Jukić.

To znači da će tim iz Šibenika ići na otoke. 

"Inače, očekuje se osnivanje nove mreže hitne medicine koja bi trebala pretpostaviti da će biti dodijeljeni i neki novi timovi, ali to ćemo sve vidjeti u budućnosti. Zasad ćemo funkcionirati tako što ćemo pokrivati iz postojećih županijskih ispostava", dodao je Jukić.

Pročitajte i ovo Ministar Vili Beroš na primopredaje brodice SAR 1 - 9 Kud polovi ovaj brod FOTO Kapetan Beroš: Ministar provozao prvu brodicu za hitne medicinske intervencije

Ako nova mreža bude imala nove timove, očekuju se i nova zapošljavanja.

"Nama se posao ljeti strašno poveća, pogotovo u ovim primorskim ispostavama na području od Murtera do Primoštena", rekao je ravnatelj i dodao da tome ide u prilog i bum nautičkog turizma.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene