Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Huliganska saga

Hoće li Hrvatska izručiti navijače Grčkoj? "Njihovi odvjetnici u svakom trenutku mogu uložiti žalbu na odluku suda"

Uhićen je još je jedan pripadnik Bad Blue Boysa. Policija ga je uhitila u Sisku prema nalogu Grčke. Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, a za to vrijeme u grčkim zatvorima je 106 pripadnika Bad Blue Boysa.

Utakmica između Panathiaikosa i AEK-a nije počela na vrijeme, a sve zbog jednog transparenta. Panathinaikosovi naviječi uz dimnu zavjesu poslali su jasnu poruku: "Oslobodite Boyse" s logom Bad Blue Boysa. AEK-ovi igrači napustili su teren. Ubrzo je transparent uklonjen i susret je odigran.

Za to vrijeme Grci šalju europske uhidbene naloge Hrvatskoj, pa je u ruke policiji pala još jedna osoba. Uhićen je 29-godišnjak. U Sisku mu je Županijski sud odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Tako su ukupno trojica u istražnom zatvoru, nakon policijske akcije uhićenja proteklog vikenda.

Proces predaje u teoriji može biti brzo gotov. Ovisi o njihovim izjavama, pristaju li na predaju ili ne. Kako god, zadnju riječ ima sud, a odvjetnici uhićenih već su najavili žalbe.

Stotinjak hrvatskih državljana još je u grčkim zatvorima. Odvjetnik iz Grčke poručuje da bi ključni dokaz mogli imati uskoro.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potpuni horor Svjetski poznati stručnjak priznao silovanje pasa, dijelio i materijale o zlostavljanju djece: Njegovi zločini toliko su odvratni da je sudac pozvao javnost da napusti sudnicu

"Kada budemo imali izvještaj o DNK analizi, bit ćemo spremni zatražiti jamčevinu pod nekim uvjetom. Jučer smo razgovarali sa sutkinjom koja je naložila odgovornom laboratoriju da se DNK analiza ubrza koliko god mogu. Mislim da možemo očekivati za koji dan, ne možemo predvidjeti, ali rade najbrže što mogu", rekao je Athanasios Kaymenakis.

Od uručenih uhidbenih naloga dvojica su puštena uz mjere opreza, neslužbeno može se čuti u nekim krugovima da jedan nije ni bio tamo. U svakom slučaju, grčko pravosuđe traži predaju još desetorice Hrvata koji su bili na popisu putnika, pa se ukupan broj osumnjičenih penje na 116.

"Nije svih deset osoba koje su po nalogu trebale biti uhićene još privedeno"

Reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković pokušala je doznati hoće li Hrvatska izručiti navijače.

"To ovisi o nekoliko čimbenika. Svakako, sudbena je vlast ta koja će donijeti odluku o tome hoće li postupiti po uhidbenom nalogu", objasnila je i dodala: "Svi oni koji su uhićeni u ovoj akciji trebali bi se izjasniti žele li ili ne biti predani. Njihovi odvjetnici u svakom trenutku mogu uložiti i žalbu na odluku suda."

Tako taj proces u najboljem slučaju može trajati desetak dana, a u najgorem dva i tri mjeseca.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Kakvi su Plenkovićevi planovi? Iza zatvorenih vrata počinju pripreme za izbore: "Posebno smo sretni što će nas ugostiti Plenković koji je od Hrvatske učinio uspješnu priču"

"Vidjeli smo, oni koji su uhićeni, ili im je određen istražni zatvor ili su im izrečene mjere opreza, a posljednji takav dogodio se u Sisku. 29-godišnjak je dobio istražni zatvor. Naravno, njegov odvjetnik najavio je žalbu na tu odluku", pojasnila je.

Istraga u Grčkoj dolazi u predzavršnu fazu, a akcija u Hrvatskoj još uvijek traje.

"Nije svih deset osoba koje su po nalogu trebale biti uhićene još privedeno. Tereti ih se za udruživanje, među ostalim i u zločinačku organizaciju", rekla je za kraj.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene