Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I birači negoduju

HND razmatra tužbu: Vrtići pali u zaborav, tema je Kerum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog iživljavanja na novinarima i prikrivanja informacija HND razmišlja o tužbi protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

I njegovi birači sada smatraju da su učestali verbalni napadi na medije prešli sve granice. Zbog ovog skandala vrtići su pali u drugi plan, a Kerum ni danas nije htio kazati kakva je budućnost splitskih mališana. U Splitu vrijeme kao da je stalo. Za turiste i blagdan Velike Gospe malo tko mari, jer glavna tema svih ćakula na rivi gradonačelnikov je još jedan u nizu ispada. Ovakvo ponašanje prema novinarima nedopustivo je. Hrvatsko novinarsko društvo razmišlja o tužbi protiv Željka Keruma.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Slika nije dostupna Odustao od radova bez natječaja VIDEO: Kerum se ponovno iskaljuje na novinarima

>> VIDEO: Kerum se ponovno iskaljuje na novinarima

'On nije šef u tim prostorijama'

Na naše pitanje o ima li što novo o vrtićima, Kerum je rekao da ne daje izjave za Novu TV i prekinuo razgovor 'To što on kaže da je on tu šef, to je ponašanje tih samozvanih diktatora koji ne shvaćaju da novinari rade svoj posao na isti način kao što ga on radi kao gradonačelnik i da on nije šef u tim prostorijama. On je, kada sazove presicu, u istoj poziciji kao i novinar i on ne može birati koje redakcije će zvati na presicu i koga će pustiti, a koga neće pustiti unutra', rekao je Zdenko Duka predsjednik HND-a. No nije ovo njegov prvi napad na novinare. HND je reagirao i kad je za vrijeme predizborne kampanje vrijeđao novinare Nove TV – Mislava Bagu i Sofiju Preljvukić.

>> Kerum je vlastitim biračima poručio da šute jer je on šef

>> 'Vrijeđanje novinara je uobičajeni stil Kerumova nepotističkog vladanja'

Ne daje izjave za Novu TV

Nakon svih ispada splitski se gradonačelnik i dalje ponaša kao lokalni šerif. Na pitanje ima li novosti oko dječjih vrtića samo nam je rekao da ne daje izjave za Novu TV i poklopio slušalicu. Vlastite birače, unatoč očitom trudu, još nije iziritirao. No čini se na pravom je putu. 'Nevalja, nevalja, to ponašanje mi nije drago, treba se ponašati pristojno', rekla je jedna Splićanka. A zbog njegove samovolje sad je upitno i hoće li Splićani dobiti dječje vrtiće koje im je obećao. Bilo bi dobro da vrtića ima, da se djeca ne moraju preko veze upisivati u vrtiće. Dobra je ideja, ali politika je nešto drugo nego što Kerum misli. Ne dođe li do radikalne promjene gradonačelnikovog stava i ponašanja. Možda mu za izbjegavanje gnjevnih građana i novinara neće biti dovoljna ni straža cara Dioklecijana.

Je li ponašanje gradonačelnika Splita, Željka Keruma, primjereno njegovoj funkciji?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene