Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OŠTRE OSUDE

Novinara vrijeđali i prijetili mu smrću: Hrvatsko novinarsko društvo pozvalo DORH na reakciju

Novinar, ilustracija
Novinar, ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatsko novinarsko društvo Istarske županije najoštrije je osudilo uvrede i prijetnje smrću upućene novinaru Glasa Istre Marcellu Rosandi zbog teksta objavljenom u tom listu pod naslovom "Pulski ugostitelj razvio biznis koji ima sve elemente nadriliječništva".

HND je izvijestio da je Rosanda zbog objavljenog članka primio veći broj prijetećih i uvredljivih poruka putem e-maila i društvenih mreža premda je novinar, ističe udruga, kritičkim propitkivanjem radio svoj posao.

"Ovakav govor mržnje, prijetnje smrću i spominjanje članova obitelji kolege novinara, degutantan je napad na novinarsku profesiju, ali i brutalan napad na osobnoj razini. Jer danas se prijeti kolegi Rosandi, a sutra može bilo kome od nas", upozorio je HND.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "TURSKI DESPOT" HND o Erdoganu: "Poražavajuće da službeni Zagreb prima predsjednika čiji režim progoni novinare"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrt novinara Matijanića Ministarstvo zdravstva oštro prema HND-u: "Ne prihvaćamo iskrivljavanje očiglednih i dokazivih činjenica"

Novinarska udruga također apelira na izdavača da komentare ovakvog sadržaja na objavljeni tekst ukloni u što kraćem roku te poziva Državno odvjetništvo da reagira i spriječi da verbalno nasilje prijeđe u fizičko.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene