Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe

HKS: Peđa Grbin svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska konzervativna stranka (HKS) prozvala je u utorak šefa Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđu Grbina da svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava.

Čini im se, poručuju u priopćenju, kako šef tog odbora zaboravlja činjenicu da Ustav Republike Hrvatske jamči trodiobu vlasti.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavljanje u zagrebu "Kada dobijemo povjerenje građana, Hrvatska više neće biti ista": Koalicija Rijeke pravde predstavila svoj program Peđa Grbin lider bez karizme Tko je Peđa Grbin? SDP-ov "Veli Jože" ispričavao se zbog pjevanja Thompsona i vožnje, a suprugu je branio od skandala

Umjesto poštivanja ustavnog poretka, Grbin blati pravosudne institucije jer mu se očito ne sviđaju neke njihove odluke. Znači li to da Grbin svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava, pitaju se HKS-ovci.

Mišljenja su i kako Grbin vrši nedopustiv pritisak na Ustavni sud kao i da je on sukreator Izbornog zakona koji je, kažu, svojim utjecajem pogodovao "velikim" strankama, oslabio demokraciju u Hrvatskoj odredbama o pragu od pet posto, ne dozvoliši da pojedinci budu nositelji svih lista te omogućivši stvaranje glomaznih i neprirodnih predizbornih koalicija.

Sramotno je, poručuju iz HKS-a, da upravo takav političar dijeli lekcije Ustavnom sudu čije odluke smetaju "političkoj kuhinji" u kojoj Grbin i njegovi nadređeni žele biti jedini i glavni kuhari. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene