Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) prozvala je u utorak šefa Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Peđu Grbina da svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava.


Čini im se, poručuju u priopćenju, kako šef tog odbora zaboravlja činjenicu da Ustav Republike Hrvatske jamči trodiobu vlasti.

Vezani članci SDP: Prvi poraz Grbina - 1 U SDP-u i dalje pušu vjetrovi podjela, o novim kadrovskim rješenjima sada bi im mogla odlučivati - HDZ-ova saborska većina Željko Sabo i Mislav Bago - 1 Željko Sabo o zahtjevu novog šefa SDP-a i svojoj sudbini u stranci: "Moj primjer, zašto sam osuđen, trebao bi biti našoj stranci jedan ogledan primjer političke likvidacije"

Umjesto poštivanja ustavnog poretka, Grbin blati pravosudne institucije jer mu se očito ne sviđaju neke njihove odluke. Znači li to da Grbin svoje osobne politikantske stavove vrednuje više od Ustava, pitaju se HKS-ovci.

Mišljenja su i kako Grbin vrši nedopustiv pritisak na Ustavni sud kao i da je on sukreator Izbornog zakona koji je, kažu, svojim utjecajem pogodovao "velikim" strankama, oslabio demokraciju u Hrvatskoj odredbama o pragu od pet posto, ne dozvoliši da pojedinci budu nositelji svih lista te omogućivši stvaranje glomaznih i neprirodnih predizbornih koalicija.

Sramotno je, poručuju iz HKS-a, da upravo takav političar dijeli lekcije Ustavnom sudu čije odluke smetaju "političkoj kuhinji" u kojoj Grbin i njegovi nadređeni žele biti jedini i glavni kuhari. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook