Avion na pisti, ilustracija
Avion na pisti, ilustracija Foto: Getty Images

Zrakoplov prijevoznika Brusseles Airlines na letu iz Bruxellesa za Kigali u Ruandi, preusmjeren je na dubrovačku zračnu luku Čilipi zbog hitne situacije.


Zbog hitne situacije je preusmjeren zrakoplov Brusseles Airlines na letu iz Bruxellesa za Kigali u Ruandi na dubrovačku zračnu luku Čilipi.

Dok se nalazio u hrvatskom zračnom prostoru, na visini od 37.000 stopa (11.280 metara), jugozapadno od Dubrovnika, oko 12:40 po lokalnom vremenu, posada zrakoplova donijela je odluku preusmjeriti let na najbližu zračnu luku, Dubrovnik.

Zrakoplov je započeo proceduru spuštanja te je sigurno sletio na stazu 11 dubrovačke zračne luke 17 minuta kasnije, u 12:57.

AvioRadar doznaje da je posada proglasila "PAN PAN" što je međunarodni znak za situaciju koja je hitna, no ne predstavlja izravnu opasnost za zrakoplov i putnike. Naime to je napravljeno zbog zdravstvenog stanja jednog od putnika koji ima problema s dijabetesom.

Tom Cruise (Foto: Screenshot) Tom Cruise privatni avion iskoristio je u neobične svrhe, na drugi kraj svijeta poslao ga je zbog slatkog razloga

Ministar obrane Mario Banožić i predsjednik Zoran Milanović Isparilo 200 milijuna eura? Banožić odgovorio Milanoviću o nabavi ratnih aviona: "Ne može reći da nije znao detalje"

Zrakoplov su na zemlji spremne dočekale hitne službe zračne luke Dubrovnik, a putniku je odmah pružena potrebna pomoć. Očekuje se nastavak putovanja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju