Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna situacija

Drama na letu iznad Hrvatske: Avion Brusseles Airlinesa hitno sletio u dubrovačku zračnu luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov prijevoznika Brusseles Airlines na letu iz Bruxellesa za Kigali u Ruandi, preusmjeren je na dubrovačku zračnu luku Čilipi zbog hitne situacije.

Zbog hitne situacije je preusmjeren zrakoplov Brusseles Airlines na letu iz Bruxellesa za Kigali u Ruandi na dubrovačku zračnu luku Čilipi.

Dok se nalazio u hrvatskom zračnom prostoru, na visini od 37.000 stopa (11.280 metara), jugozapadno od Dubrovnika, oko 12:40 po lokalnom vremenu, posada zrakoplova donijela je odluku preusmjeriti let na najbližu zračnu luku, Dubrovnik.

Zrakoplov je započeo proceduru spuštanja te je sigurno sletio na stazu 11 dubrovačke zračne luke 17 minuta kasnije, u 12:57.

AvioRadar doznaje da je posada proglasila "PAN PAN" što je međunarodni znak za situaciju koja je hitna, no ne predstavlja izravnu opasnost za zrakoplov i putnike. Naime to je napravljeno zbog zdravstvenog stanja jednog od putnika koji ima problema s dijabetesom.

Pročitajte i ovo Tom Cruise (Foto: Screenshot) Tako si je zamislio Tom Cruise privatni avion iskoristio je u neobične svrhe, na drugi kraj svijeta poslao ga je zbog slatkog razloga

Pročitajte i ovo Zoran Milanović / Mario Banožić NEMA POMIRENJA Isparilo 200 milijuna eura? Banožić odgovorio Milanoviću o nabavi ratnih aviona: "Ne može reći da nije znao detalje"

Zrakoplov su na zemlji spremne dočekale hitne službe zračne luke Dubrovnik, a putniku je odmah pružena potrebna pomoć. Očekuje se nastavak putovanja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene