Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija kod Milne

HGSS objavio upute koje vam mogu spasiti život: Kako poslati lokaciju da vas što prije pronađu

HGSS spasio Francuza
HGSS spasio Francuza Foto: HGSS Split
Bračka ispostava Stanice Split spasila je u utorak 75-godišnjeg Francuza koji je pao na stazi uz more pokraj Milne. Objavili su i koristan video kako poslati lokaciju ukoliko vam je potrebna pomoć.

HGSS je na svom Twitteru objavio koristan video u kojem detaljno pojašnjavaju korake kako poslati svoju lokaciju HGSS-u ukoliko vam je potrebna pomoć.

 

"Dijeljenje lokacije uvelike nam može pomoći da vas prije pronađemo ukoliko vam je naša pomoć potrebna", ističu iz HGSS-a.

Spašen Francuz dijabetičar

Spašen je 75-godišnji Francuz koji je u utorak pao na stazi uz more pokraj Milne. Obitelj unesrećenog je javila kako je Francuz nakon odlaska iz hotela otišao prošetati, no pao je na stijene, u blizini trafostanice, priopćili su iz HGSS Split.

"Iz prikupljenih podataka, članovi Ispostave Brač krenuli su prema datoj lokaciji, no njega nije bilo tamo. Kako čovjek priča samo francuski, pozvan je i prevoditelj, te se saznalo da je čovjek dijabetičar, na lijekovima, te je još u devet ujutro krenuo iz Milne prema hotelu u uvali Osibova, no obitelj je nestanak prijavila tek kasno poslijepodne", opisuju iz HGSS-a na svojoj službenoj stranici.

Zbog dolaska mraka trebali su brzo reagirati. Pokušali su otkriti lokaciju mobitela, ali je baterija na njegovom mobitelu bila pri kraju.

HGSS spasio Francuza HGSS spasio Francuza (Foto: HGSS Split)

"U zadnji tren smo dobili informaciju od prevoditelja da unesrećeni vidi zeleni svjetionik i veliki kruzer. Odmah smo detektirali da je riječ o svjetioniku na otočiću Mrduja, te o prolasku kruzera kroz Splitska vrata", dodaju iz HGSS-a Split.

Gumenjakom su u 21:10 sati stigli do točne lokacije i zatekli unesrećenog Francuza na stijenama, pri svijesti, no s jako niskom razinom šećera u krvi.

Pročitajte i ovo Ilustracija bilo je i vrijeme Stiže velika pomoć HGSS-u! Hrvatska nabavlja dva najmodernija helikoptera, koristit će se za spašavanje

Pročitajte i ovo Uspješno završena potraga za tinejdžerima OBJAVLJENI DETALJI POTRAGE Nestalo troje tinejdžera na SUP daskama: ''Bezazlena vožnja mogla je završiti kobno zbog jake bure''

"Imao je po sebi ogrebotine na nogama, rukama i glavi, a pri padu je udario je glavom. Dali smo vodu sa šećerom, te odvezli u Milnu gdje ga je predlegao liječnik. Srećom, njegovo zdravstveno stanje se stabiliziralo, te nije bilo potrebe za daljnom liječničkom obradom", zaključuju iz HGSS-a Split. Akcija je završila u 22:46 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene