Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Pažnja svim planinarima!"

HGSS o svom simbolu koji je Putin povezao s nacistima: "Možda usput riješimo i međunarodnu političku krizu"

HGSS u akciji spašavanja u Kokorićima
HGSS u akciji spašavanja u Kokorićima Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin jedinicu ukrajinske vojske usporedio s nacističkom 1. Planinskom divizijom, istaknuvši pritom da obje imaju simbol runolista, BBC je objavio da isti simbol ima i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). Ubrzo je stigao i njihov odgovor.

Ruski predsjednik Vladimir Putin tijekom govora u utorak usporedio je ukrajinsku 10. Posebnu planinsku borbenu brigadu s nacističkom 1. Planinskom divizijom rekavši pritom da obje za simbol imaju runolist.

Analizirajući govor, BBC je istaknuo da su spomenuti simbol koristile i mnoge druge vojne jedinice, ali i Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Pročitajte i ovo HGSS-ovci oblježili Valentinovo Oduševili potezom HGSS-ovci u svom stilu obilježili Valentinovo: "Draga, ispao mi je tvoj privjesak sa srcem"

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Volonteri HGSS-a - 2 BOLJA HRVATSKA Mnoge su ljude spasili, a za sebe kažu: "Strah je uvijek prisutan, ne znamo kako će završiti - nismo supermeni"

Ubrzo je stigao i osvrt iz HGSS-a.

"Pažnja svim planinarima! Pripazite na bilo kakve sumnjive simbole na sljedećoj stazi… mogao bi biti znak opasnosti pred vama! Ali ne brinite, ako naiđete na bilo kakve probleme, samo nazovite svoje prijateljske pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja (nedavno smo od BBC-ja saznali da se čak i naš voljeni simbol može zamijeniti za nešto zlokobno) i mi ćemo biti tamo da spasimo dan… a možda usput riješimo i međunarodnu političku krizu", objavljeno je na Facebooku HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene