Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema je šest dana

Čeka se pad vodostaja: HGSS detaljno opisao potragu za nestalom Marijanom

HGSS pretražuje rijeku Savu
HGSS pretražuje rijeku Savu HGSS
Aktualno Galerija HGSS traga za nestalom osobom HGSS traga za nestalom osobom Foto: HGSS HGSS pretražuje rijeku Savu HGSS pretražuje rijeku Savu Foto: HGSS HGSS pretražuje rijeku Savu HGSS pretražuje rijeku Savu Foto: HGSS HGSS pretražuje rijeku Savu HGSS pretražuje rijeku Savu Foto: HGSS +0 HGSS pretražuje rijeku Savu Galerija 1/5 >>
Tijekom vikenda intenzivno se pretraživalo područje rijeke Save. Loša vidljivost i brzina rijeke otežavali su posao roniocima, a zahtjeva potraga završena je u nedjelju u 13:30. Rijeka će se nizvodno pretražiti nakon pada vodostaja.

Članovi HGSS-a tijekom vikenda su se uključili u intenzivnu potragu za nestalom Marijanom Seifter, za kojom od srijede tragaju policija i sve raspoložive snage. Ronioci i spašavatelji pretraživali su područje kod zagrebačkog Mosta mladosti no uvjeti za ronjenje bili su loši zbog male vidljivosti i brzine rijeke.

Pročitajte i ovo Marijana Seifert s ocem Ivom otac pomaže u potrazi Neutješni roditelji nestale Marijane kćer su posljednji put vidjeli za Uskrs: "Sve je bilo kako treba"

Pročitajte i ovo Marijana Seifert Zabrinut je Suprug Marijane Seifert dao je izjavu nakon novih saznanja o njezinu nestanku, posljednji put ju je vidio u utorak

Od nedjelje ujutro, u potragu za nestalom Marijanom ispod Mosta mladosti krenulo je sedam ronioca iz HGSS-a Karlovac, Gospić i Zagreb. Pretražili su potencijalno mjesto zaglavljivanja unesrećene osobe. Riječ je o sidrima i sajlama usidrenih teglenica na nekoliko brodova uz rijeku, gdje se skupljalo naplavljeno drveće.

Za ronioce izrazito zahtjevna i nesigurna potraga završila je u nedjelju u 13:30 sati.

HGSS za sljedeće dane predlaže daljnje pretraživanje rijeke, čija je dubina na tom području između dva i pet metara, te pretragu slapa malim kajacima radi kamenih blokova s armaturom koja viri iznad površine rijeke, što bi moglo biti potencijalno mjesto zaglavljivanja, dok bi se nizvodno pretraga odradila čamcima uz obalu ako rijeka bude u padu.

Uz HGSS, u potrazi je sudjelovala i policija koja je osiguravala zonu pretrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene