Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kod mjesta Davor

Detalji dramatičnog spašavanja migranata iz nabujale Save: "Bili su smrznuti, minute su ih dijelile od sigurne smrti"

Prava drama događala se u petak u prijepodnevnim satima. Službenici Postaje granične policije Stara Gradiška dobili su dojavu da se na rijeci Savi kod Davora prevrnuo gumeni čamac. Dvije osobe pale su u rijeku.

O onome što se događalo na rijeci Savi, reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s Igorom Numanovićem i Robertom Pišonićem iz PGP-a Stara Gradiška.

"Nećemo pogriješiti ako kažemo da se ovdje uistinu događala prava drama. Doslovno su minute dijelile dvojicu migranata od sigurne smrti", izvijestio je Mikić.

"Dobili smo poziv da se radi o prevrtanju gumenog čamca u kojem su bile dvije osobe. Te dvije osobe su plutale rijekom Savom i zazivale u pomoć. Došli smo brzo, za pet minuta smo već bili na mjestu. Uočili smo te dvije osobe kako plutaju rijekom Savom", rekao je Numanović dodavši da je jedna osoba, koja se držala za čamac, bila iscrpljena, iznemogla, i već na izmaku snage.

Izvlačenje je, rekao je Numanović, bilo jako teško i zahtjevno. "Pogotovo kada su takve osobe opuštene, smrznute, imaju više slojeva robe na sebi. Jakna se natopila, sve se natopilo vodom i mi smo doslovno morali zaroniti u vodu da ga uspijemo izvući na čamac i na sigurno", pojasnio je Numanović za Dnevnik Nove TV

Pročitajte i ovo Policija spasila migrante Akcija spašavanja Drama na Savi: Prevrnuo se čamac s migrantima, iz nabujale rijeke spasila ih policija: "Ovo nije prvi slučaj..."

Pročitajte i ovo Policija spasila migrante Drama u Slavoniji Dramatična akcija spašavanja: Policajci iz nabujale Save spasili migrante

Rekao je i kako su migranti bili u gumenom čamcu na napuhavanje. "Koriste ga djeca na moru za igranje, kupanje i slično. Prelaziti rijeku Savu u tome moglo je biti jako kobno", zaključio je Numanović.

Osim Numanovića, u akciji spašavanja sudjelovao je i Robert Pišonić

"Na našem postajnom području smo imali tri akcije u zadnjih mjesec dana. Jedna su bili domaći ljudi, prije tjedan dana u Mačkovcu trojica migranata te ove dvije osobe, odnosno jedna osoba koju smo izvukli na naše plovilo", pojasnio je Pišonić.

Osvrnuvši se na rijeku Savu, Pišonić je rekao kako je jako opasna.

"Imate virova, imate podvodnih balvana, imate balvana koji plutaju rijekom Savom. Jako je opasno i treba paziti. Nemojte izlaziti na vodu ako niste sigurni u sebe i u Savu", zaključio je Pišonić.

"Treba podsjetiti kako ovo nije prva akcija hrvatske policije gdje se spašavaju migranti. Možemo se sjetiti kada su pripadnici ATJ Lučko vadili nekoliko desetaka migranata iz minskog polja. Bila je i trudna žena na Plješevici gdje su je spašavali pripadnici specijalne policije iz Osijeka. Bilo je više od dva metra snijega. Svim graničnim policajcima želimo što manje posla ovu zimu", zaključio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene