Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DETALJI O PRIJAVAMA

HGK pokreće novu platformu za virtualne sastanke poduzetnika: "Ovo je idealna prilika da pronađu nove suradnike, dobavljače i kupce"

HGK (Foto: HGK)
HGK (Foto: HGK) HGK
Aktualno Galerija HGK (Foto: HGK) HGK (Foto: HGK) Foto: HGK +0 Oznaka kvalitete Hrvatske gospodarske komore (Foto: HGK) Galerija 1/2 >>
Hrvatska gospodarska komora, uz podršku Europske poduzetničke mreže (EEN), pokrenula je projekt "Go global – Go virtual" kojim želi ubrzati oporavak domaćeg gospodarstva nakon korona krize, priopćili su u četvrtak iz HGK.

Riječ je o organizaciji online B2B sastanaka za hrvatske tvrtke s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes. Rezultati istraživanja su pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske).

Pročitajte i ovo Neradni vikend, ilustracija U kupovinu Umjesto neradne nedjelje - neradni vikend! Poduzetnici prijete poskupljenjima Cvjeta hrvatski izvoz - 2 10 godina od ulaska Cvjeta hrvatski izvoz: Od ulaska u Europsku uniju porastao je 128 posto, a svaki treći izvozni euro zaradi se izvan EU-a

Prvi virtualni sastanci organizirat će se s poduzetnicima iz Slovenije koja kao i Hrvatska ima dobru epidemiološku situaciju, a glavna područja za potencijalno jačanje suradnje su elektro industrija, industrija plastike i gume, OIE, poljoprivreda i prehrambeno-prerađivačka industrija", navodi u priopćenju potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić.

Krenuli su pozivi prema hrvatskim tvrtkama koje će na "Go global – Go virtual" platformu unositi svoje profile, uključujući djelatnost i interese za suradnju sa slovenskim kolegama.

Po završetku prijava hrvatskih tvrtki link platforme s bazom hrvatskih interesa dostavit će se u Gospodarsku zbornicu Slovenije koja je aktivno uključena u projekt, kao i svim potencijalno zainteresiranim gospodarskim subjektima u Sloveniji.

Predviđeno trajanje procesa prijava hrvatskih tvrtki je 19. lipnja, a online B2B sastanci između gospodarstvenika dviju zemalja održat će se 2. srpnja. Inače, na platformi će se nakon plenarnog dijela s uvodnim govorima odvijati B2B razgovori tijekom kojih će gospodarstvenici kontaktirati direktno s potencijalnim partnerima iz branši koje ih zanimaju i predstaviti im svoje proizvode i usluge.

"Ovo je idealna prilika našim poduzetnicima da pronađu nove suradnike, dobavljače i kupce i tako postkrizno razdoblje iskoriste za preslagivanje opskrbnih lanaca i poslovnih procesa", zaključio je Barbarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene