Zbog cijena energenata, zadužuje se HEP. Vlada im je dopustila da kod komercijalnih banaka podignu dva kredita - jedan do 400 milijuna eura, s kojim će skladište napuniti plinom. Drugi kredit je u iznosu do 600 milijuna eura, a s njim će financirati nabavu električne energije, plina, ugljena i toplinske energije.


"Ono što mi kao država moramo osigurati je neometana opskrba energentima i kućanstava i gospodarstva. Iz tog razloga dana je suglasnost na kreditno zaduženje HEP-a. To ne znači da će biti iskorišteno svih 600 milijuna eura, to je odobrenje da HEP može ući u razgovor s bankama, kako bi imali taj novac na raspolaganju", pojasnio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

Andrej Plenković Premijer otkrio što će učiniti zbog rasta cijena goriva, obrušio se i na oporbu: "Moraš biti ekstremno glup..."

Slika nije dostupna Ministru Filipoviću dopustili da i dalje predaje na fakultetu: Dnevnik Nove TV doznaje koji iznos će za to dobivati

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju