Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzimanje odgovornosti

Dobio je rok: Plenković otkrio dokad od župana Tomaševića očekuju da podnese ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pžeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je optužen zbog nasilja u obitelji od stranke je dobio rok do 15. siječnja da podnese ostavku.

Jedna od tema na hitnoj sjednici Predsjedništva HDZ-a, na kojoj je donesena odluka o raspuštanju ličko-senjske organizacije stranke, bio je i slučaj požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića koji je optužen zbog nasilja u obitelji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

"Nakon što je pokrenut kazneni postupak inzistiramo na našoj poruci, a to je da on s obzirom na mehanizam izbora župana sam preuzme odgovornost i da podese ostavku. Rok koji smo mu dali je iduća sjednica Predsjedništva nacionalnoga vijeća. Ona je 15. siječnja", rekao je nakon sastanka Predsjedništva premijer Plenković.

Premijer kaže da misli kako on moram povući konzekvence.

"Što će se na kraju u pravnom procesu zbivati to je nešto sasvim drugo. Ono što od njega očekujemo, s obzirom da ovakva situacija kakva je danas u političkom smislu otežava i rad njega kao župana, opterećuje funkcioniranje županije, čini direktni negativni kontekst za HDZ, ja vjerujem da će on i kao bivši branitelj, general hrvatske vojske, dva puta izabrani župan razumjeti situaciju u koju smo mi dovedeni zbog stvari na koje nismo imali utjecaj", zaključio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene