Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Porezna agresija'

HDZ: Vojska nezaposlenih gladuje, a Vlada ih želi učiniti i žednima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovac Goran Soldo Vladu proziva za nastavak provođenja 'porezne agresije' donošenjem uredbe zbog koje će svim građanima poskupjeti voda. Kaže da vlast vojsku nezaposlenih želi učiniti žednima.

HDZ je danas Vladu iznova optužio za poreznu agresiju i udar na 'katastrofalan standard naših sugrađana', a povod je ovog puta Uredba kojom je s početkom 2013. godine povišena naknada za korištenje voda s 0,80 na 1,35 kn po kubičnom metru, što je povećanje od 60 posto. 'Uz to, Vlada je povećala i visinu naknade za zaštitu voda za čak 50 posto, sa 0,90 na 1,35 kn/m³, tako da će cijena vode u Hrvatskoj porasti za čak jednu kunu po kubičnom metru', piše u priopćenju koje potpisuje HDZ-ov 'ministar gospodarstva u sjeni' Goran Soldo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Odgovor HDZ raspalio po Milanoviću: "Vrhovni šarlatan opet čini ono jedino što zna i umije" Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

>> Bandić: Nisam potpisao povećanje cijene vode

On kaže da je ovo vrhunac osiromašenja građana 'poreznom agresijom' te napominje da je Milanovićeva Vlada od dolaska na vlast povećala stopu PDV-a, povisila trošarine te poskupila cestarine, struju, plin, grijanje i hranu. 'Stoga, da nije istinito, uistinu satirično bi zvučalo što su istog dana Nove godine zbog smanjenja poreza pojeftinile krznene bunde, dragulji, skupi nakit, drago kamenje i uvozni automobili, a poskupjeli domaće mlijeko i kruh zbog preuranjenog ukidanja nulte stope PDV-a (Hrvatska bi u EU trebala ući srpnju, a nulta stopa je ukinuta pola godine ranije), uz najnovije poskupljenje vode za 11 posto koje dolazi s prvim računima u veljači', kaže se u priopćenju.

Spominju se i pad BDP-a kao 'rezultat nesposobnosti Vlade, nerestrukturirana i neučinkovita javna poduzeća i uprava, nepostojanje investicija i porezna agresija koju provode'. Soldo kaže da je sve to za rezultat imalo pad potrošnje i osiromašenje građana u prvom koraku, dok je u drugom kiroz smanjenje kreditnog rejtinga 'bacilo Hrvatsku na koljena'.

U HDZ-u negoduju i zbog izostanka investicija.
'Oslanjanje isključivo na porezne mjere pokazale su se apsolutno pogrešnom strategijom, jer se državne financije ne mogu unedogled temeljiti samo na izvlačenju novca od osiromašenih građana i vojske nezaposlenih. Stoga se bojimo da očekivani prihod od oko 250 milijuna kuna u korist Hrvatskih voda neće biti utrošen za ulaganje u javnu vodoopskrbu, već u pokrivanje tekućih gubitaka zbog neučinkovitosti i nerestrukturiranja', zaključuje Soldo u priopćenju i poziva Vladu da odluku o poskupljenju preispita kako vojska nezaposlenih, osim što je gladna, ne bi bila i žedna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene