Anđelko Stričak, predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Anđelko Stričak, predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Petero kandidata HDZ-a na izborima za Sabor iz Varaždinske županije najavili su na predstavljanju kandidata stranke u 3. izbornoj jedinici da će se prvenstveno posvetiti gospodarskim temama.


Petero kandidata HDZ-a na izborima za Sabor iz Varaždinske županije najavili su u utorak na predstavljanju kandidata stranke u 3. izbornoj jedinici da će se prvenstveno posvetiti gospodarskim temama.

Predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak na drugom je mjestu liste na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima, član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić na četvrtom, predsjednica županijske Mladeži Viktorija Horg iz Ludbrega na osmom, Martina Car Matišić iz Ivanca na 11. i Dragutin Gotić iz Ljubešćice na 12. mjestu.

"Dvojica poduzetnika, jedna kandidatkinja koja u državnoj upravi radi kao savjetnica za gospodarstvo, a druga u privatnoj firmi, stavljaju naglasak naše kampanje na gospodarske teme. To je i bit programa HDZ-a – rast gospodarstva i nova zapošljavanja“, rekao je Stričak te najavio kampanju koju će varaždinski HDZ provoditi u svim gradovima i općinama u Varaždinskoj županiji.

Saborski zastupnik Križanić je istaknuo da će poseban interes HDZ-a biti poljoprivreda kako bi se popravilo stanje koje je ostavila SDP-ova vlast s ministrom Tihomirom Jakovinom.

"U Saboru sam upozorio na 'zatamnjivanje' 500 milijuna kuna bivšeg ministra Jakovine. Inzistirat ću na kontroli hrane i uvoza. Hrvatska poljoprivreda može opstati samo uz OPG-ove koje treba zaštititi od dampinških cijena trgovačkih lanaca“, kazao je Križanić te dodao da se protivi ukidanju županija, gradova i općina, a Varaždin smatra regionalnim centrom za službe koje su ustrojene na toj razini. Također je rekao da zadatak buduće vlasti treba biti smanjivanje presije na privatni sektor.

Varaždinski HDZ u 3. izbornoj jedinici ponovo očekuje četiri mandata, kao i na izborima u studenom prošle godine, ali se nada i petom.

Na upit zašto na listi nema predsjednika varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damira Habijana, koji je među prvim tražio ostavku bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka, Stričak je odgovorio da će se Habijan posvetiti lokalnim izborima iduće godine i kao kandidat za gradonačelnik izvući HDZ iz 17-godišnje oporbe u Varaždinu te gradu „vratiti pozitivnu energiju“. (Hina)