HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko, inače članica HDZ-a BiH, objavila je u srijedu na svojim profilima na društvenim mrežama status kojim slavi "26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne".

Galerija


"Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH", napisala je HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko na Twitteru. A na Facebooku je objavila dužu verziju u kojoj piše: "Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH. Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala je 28. kolovoza 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18.studenog 1991. Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tokom svog postojanja značajno doprinijela u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar Domovine. Vječna Vam slava i hvala!"

Vezani članci Andrej Plenković predao potpise za stranačke izbore - 1 Plenković predao 45.000 potpisa: "Za Davora Ivu Stiera ima mjesta u stranci i kada ne uspije na izborima" Popis stanovništva podijelio vladajuću koaliciju - 2 Zakon o popisu stanovništva podijelio vladajuću koaliciju: "Mislim da je stvar već bila dogovorena prošlog tjedna"

Statuse je ubrzo izbrisala, ali zato postoji opcija snimanja ekrana pa su njezine objave ostale ovjekovječene, a podijelio ih je Bojan Glavašević na svojim profilima.

"Željana Zovko je legitimno obrisala svoj legitimni tvit o legitimitetu HRHB, ali građanke i građani RH (a i BiH) imaju legitimno pravo znati stavove Željane Zovko, pa ću ja tu staviti jedan posve legitiman screenshot njenog tvita o legitimitetu HRHB. Za legitimno pamćenje", napisao je Glavašević uz fotografiju statusa HDZ-ovke Željane Zovko.

 

 

 

 

Podsjetimo, svjetski mediji raspisali su se o Hrvatskoj sramoti kad je HDZ-ova diplomatkinja u Berlinu, Elizabeta Mađerević također na društvenim mrežama izrazila svoje ksenofobne stavove o "bijeloj Europi", pa ih obrisala i rekla da je hakirana.