Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDZ od Bandića traži uvid u projekt izgradnje rukometne dvorane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a zatražili su danas od gradonačelnika Milana Bandića da javnosti predoči sve projekte vezane uz pripremu Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., kao i model po kojemu Grad namjerava graditi rukometne dvorane.

Predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Jadranka Kosor ponovila je na konferenciji za novinare da je upravo Bandić od Vlade zatražio da pojednostavi postupke javne nabave i izdavanja građevinske dokumentacije za objekte namijenjene održavanju prvenstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponuda za gradnju osječke dvorane vrijedi do idućeg petka, a tada.. Slika nije dostupna Rukometni savez: Osijek mora donijeti odluku o gradnji dvorane

Tvrdnje iz SDP-a da je poseban zakon o izgradnji rukometnih dvorana i prateće infrastrukture HDZ predložio kako bi, kroz različite provizije, namaknuo novac za financiranje vlastite izborne kampanje, Kosor je nazvala lažima i notornom glupošću.

Takvo bi što bilo nemoguće, budući da dvorane za prvenstvo neće graditi Vlada nego gradovi, a HDZ je na vlasti u samo dva, od ukupno šest gradova u kojima će se održavati prvenstvene utakmice, naglasila je.

"Kako bi HDZ mogao uzeti proviziju u Zagrebu, u kojemu je na vlasti SDP", upitala je Kosor, ocijenivši da je "očito riječ o predizbornoj kampanji, na što Vlada ne može pristati, pa je povukla predloženi zakon".

Tajnik GO HDZ-a Mario Zubović podsjetio je da je Bandić još prije dvije godine, kada je Hrvatska postala svjetski prvak u rukometu, obećao da će se u Zagrebu izgraditi rukometni dom, ali da to obećanje nije ispunio.

"Bandić najavljuje izgradnju dvorana, tunela i željeznica, sve kako bi prikrio činjenicu da Poglavarstvo ne zna što bi radilo nakon što je potrošilo sve projekte HDZ-ove gradonačelnice Marine Matulović Dropulić", rekao je Zubović.

HDZ-ovci su najavili da će za nekoliko dana pokrenuti peticiju za preimenovanja Rooseveltova trga u Trg Franje Tuđmana, jer lokaciju na prostoru sadašnjega Trga Francuske republike, koju predlažu gradske vlasti, smatraju neprihvatljivom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene