Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol na današnjoj je sjednici tog Odbora predložila da se osudi prošlotjedni istup saborske zastupnice Zdenke Babić Petričević (HDZ) prema zastupnici Milanki Opačić (SDP), ali nije dobila potporu HDZ-ovih članova Odbora da u zaključku sjednice stoji osuda tog istupa.


Gordana Sobol je danas u priopćenju izvijestila kako se na današnjoj sjednici Odbora za ravnopravnost spolova, među ostalim, raspravljalo o istupu zastupnice Babić Petričević koja je prilikom prošlotjedne saborske rasprave o Zakonu o udomiteljstvu rekla Milanki Opačić da ne zna što su to ljubav, majčinstvo i odgovornost pa o tim temama nema pravo govoriti u Saboru.

Vezani članci Antonio Tajani se ispričao (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatski europarlamentarci podijeljeni o isprici Tajanija: "Zašto se nije ispričao odmah? Imao je priliku" Slika nije dostupna Sanader tražio ispriku od zastupnice Babić - Petričević

Kao predsjednica Odbora predložila sam da se na Odboru osudi neprimjereni i diskriminirajući istup zastupnice Babić Petričević, kao i svaki eventualni budući takav istup, bez obzira od koga dolazi, kazala je u priopćenju Gordana Sobol.

Također je predložila da se Odboru za ustav, poslovnik i politički sustav, kao i Predsjedništvu sabora, uputi zahtjev za izmjenama i dopunama Poslovnika sabora, kojim bi se na stroži način sankcinorali takvi neprimjereni verbalni istupu u saboru.

"Članovi i članice odbora iz redova HDZ-a nisu prihvatili da u
zaključku Odbora o toj temi stoji izrijekom da kao Odbor osuđujemo prošlotjedni istup Zdenke Babić Petričević u odnosu na Milanku Opačić te Odbor nije zauzeo stav o toj temi", kaže Gordana Sobol u svom priopćenju.

Kao predsjednica Odbora još jednom koristim priliku osuditi taj istup kao neprimjeren, primitivan i diskriminirajući, te izraziti žaljenje što se članovi HDZ-a nisu priključili "inače jednoglasno izraženoj osudi tog istupa, s različitih strana", kaže u svom priopćenju Gordana Sobol.