Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema izlaznim anketama HDSSB je dobio dva mandata u Saboru.


Veliki pad HDSSB-a, stranke koja je na ovim izborima nastupila samostalno. Sa šest mandata u prethodnom sazivu Sabora, sad su pali na samo dva. 'Ja ovaj rezultat ne bih nazvao porazom. HDSSB ostaje parlamentarna stranka, ako je suditi po izlaznim anketama', kazao je predsjednik stranke Dragan Vulin. 'Nismo zadovoljni rezultatima, očekivali smo više', dodao je.

Vezani članci Slika nije dostupna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora Slika nije dostupna Čačić o Petrovu: 'Ne. Ne. Ne...'

U stranci su očekivali imati svoj vlastiti klub u Saboru, odnosno barem četiri mandata.

Parlamentarni izbori 2015: Što ako se u 19 sati na biralištu stvori red?

Josip Salapić, član predsjedništva HDSSB-a, kaže da birački odbori javljaju drugačije rezultate od onih koje pokazuju izlazne ankete. 'HDSSB je u četvrtoj i petoj jedinici dobio puno više mandata od onih koje pokazuju izlazne ankete', kazao je Salapić.

Očekuju da će HDSSB imati važnu ulogu u kreiranju vladajuće koalicije. 'Hrvatski je narod odlučio da Hrvatska treba promjene', kazao je Salapić. Dobro će razmisliti što birači očekuju od HDSSB-a i potom odlučiti što će za njih biti najkorisnije.  'Ovi se izbori ne mogu smatrati porazom', rekao je Salapić i dodao da HDSSB ima važnu ulogu u Saboru.

Vulin, pak, smatra da je uspjeh MOST-a i Živoga Zida poruka velikim političkim akterima da razmisle o svojim potezima. Znak je to da se Hrvatska budi, smatra Vulin.

'Sokolska garda nije utjecala na ovakav rezultat', kazao je Vulin i dodao da HDSSB samostalno sudjeluje na izborima, u koaliciji s narodom. Dva mandata i dalje daju ulogu HDSSB-u u Saboru i nikako ih se ne treba zanemariti, poručio je predsjednik stranke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook