Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove lokacije u Petrinji

Crveni križ objavio izvještaj: U tri dana podijelili smo 129 tona hrane i 50.000 litara vode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski crveni križ (HCK) izvijestio je u subotu da su na potresom pogođenim područjima u posljednja tri dana, uz ostalo, podijelili više od 129 tona hrane, 50.000 litara vode te 21.000 toplih obroka, a osigurali su i dvije nove lokacije u Petrinji za smještaj građana.

Podijelili su također i 172 grijalice, 650 deka, 39 agregata te 700 paketa dječje hrane i opreme. Iz HCK ističu kako su osigurali i psihosocijalnu podršku za 1600 osoba te su organizirali 33 aktivnosti na otvorenom.

Otvorili su i dvije dodatne lokacije u Petrinji na kojima su smješteni stanovnici s pogođenih područja gdje im je na raspolaganju služba za traženje nestalih i psihosocijalna pomoć.

Nove lokacije su u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića na Trgu matice Hrvatske te u Područnoj školi Češko Selo. Izvijestili su da su uz postojeće lokacije na kojima se dijeli humanitarna pomoć u Petrinji otvorili i dodatnu lokaciju kod Lidla u Sisačkoj ulici 1a.

"Donacije humanitarne pomoći u većim količinama za koje je potrebna kompleksnija logistika, a koje nisu odjevni predmeti, mogu se dostaviti na Zagrebački Velesajam, paviljon broj 6. Na istom mjestu svi koji pripremaju tople obroke za stanovnike pogođenih područja mogu preuzeti namirnice", navodi se u priopćenju HCK.

Do jučer je na ime Apela uplaćeno ukupno 36.392.944 kuna donacija fizičkih i pravnih osoba za stradale u potresu, a sredstva se još uvijek prikupljaju. Donatorski telefon - 060 90 11 - primio je 69.169 poziva, što iznosi ukupno 432.306,25 kuna pomoći.

Podsjećaju da se u Petrinji humanitarna pomoć može dobiti i u Teniskom klubu Petrinja, što je i polazna lokacija za podjelu paketa po selima. U centru Petrinje dijeli se humanitarna pomoć i topli obroci, a obroci se mogu dobiti i na rukometnom igralištu. U Glini se humanitarna pomoć dijeli u Drvenom centru, a u Sisku se dijeli u prostorijama svih škola.

Pročitajte i ovo Milanović u Petrinji Pozvao na čvrstu solidarnost Predsjednik Milanović izrazio sućut obiteljima stradalih u potresu: "Nitko ne smije ostati prepušten sebi, ljudima treba pružiti nadu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DAN ŽALOSTI U HRVATSKOJ Tlo oko Siska i danas podrhtava, oko 19 sati treslo se 3,3 po Richteru

HCK ističe da se humanitarna pomoć, higijenski paketi, paketi s odjećom i obućom, paketi hrane te topli obroci konstantno odvoze u stradala sela na području Sisačko-moslavačke županije, od Strašnika, Hrastovice, Majske Popljane i Mošćenice te do mjesta u općinama Zagrebačke županije.

Apelira se na građane da - ako imaju informaciju da je nekom pomoć potrebna - jave na broj 0800 11 88.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene