Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HAPPYtoVISIT.com je web-portal specijaliziran za destinacijske usluge za vrijeme boravka turista, s naglaskom na izlete, transfere, najam vodiča, prodaju ulaznica i raznih drugih aktivnosti.


Zagreb Connect u suradnji s Hrvatskom mrežom poslovnih anđela CRANE postaje dio najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog po prvi puta održava u Hrvatskoj.

Konferencija donosi pregled najnovijih trendova na domaćoj i inozemnoj start up sceni koje će prezentirati ugledni poduzetnici i poslovni anđeli te brojni stručnjaci iz industrije visokih tehnologija. Zagreb Connect pitch natjecanje omogućuje najboljim timovima predstavljanje poslovnim anđelima i investitorima, a Dnevnik.hr predstavit će timove iz Hrvatske.

NOVA TV medijski je partner najveće konferencije poslovnih anđela u Europi - EBAN Winter University 2016. koja se 29. i 30. studenog održava u Zagrebu.

Među dvadeset finalista Zagreb Connecta nalazi se i hrvatski startup HAPPYtoVISIT koji pruža veliki broj turističkih usluga (izleti, transferi, najam vodiča, prodaja ulaznica itd.), a nakon što su ove godine postali najveći portal u svojoj kategoriji u Hrvatskoj, sada se okreću inozemnom tržištu te trenutno u ponudi imaju više od tri tisuće izleta, najviše u Europi.

Sam projekt nastao je unutar turističke agencije, nakon čega je uslijedio razvoj aplikacije za organizaciju izleta, da bi s vremenom taj sustav ponudili i drugim agencijama koje su ga počele koristiti tako da su ponudu svih korisnika ujedinili u jedinstveni portal HAPPYtoVISIT. Na projektu trenutno radi šest osoba s turističkim i informatičkim znanjima, a iz kompanije napominju kako je svim dosadašnjim uspjesima pridonijela i činjenica što su kao mali tim veoma 'prilagodljivi i okretni'.

Vezani članci Slika nije dostupna Nova TV nagradila startupovce koji su osmislili inovativni način tiskanja na tekstil Slika nije dostupna Legendarni pjevač Iron Maidena otkrio najbitniju formulu poduzetnika: 0+0=1!

Izvršni direktor kompanije Nikola Pivčević u razgovoru za Dnevnik.hr rekao je kako je spektar usluga koje se mogu kupiti preko portala veoma širok i na njemu će zaista svatko naći nešto za sebe – od obične šetnje gradom s turističkim vodičem do mladih željenih adrenalina i avanture: 'Na portalu možete pronaći od klasičnih gradskih vođenja, autobusnih tura do drugih gradova, atrakcija i brodskih izleta preko raznih avanturističkih izleta kao što su rafting, kayaking, zipline, skakanje padobranom, do nekih posebnih vrsta kao npr. obilasci gradom biciklima ili segwayima, gastro i vinske ture te razne druge izlete posebnih interesa'.

HAPPYtoVISIT iznimno je jednostavan za korisnike jer ekipa s ove stranice, nakon što prikupe ponude iz brojnih destinacija, detaljno ih proučava i izrađuju vodiče koji će klijentima pomoći prilikom odabira između velikog broja aktivnosti, a dodatne pogodnosti njihovim korisnicima predstavljaju i podrška putem chata, telefonska podrška i loyality program nagrađivanja.

'Također, povezali smo sustav na nekoliko velikih turoperatorskih softvera i sada možemo automatizmom učitavati nove ponude i imati dostupnost u realnom vremenu za veliki broj ponuda unutar sustava što nam znatno olakšava rad. Sustav nam omogućava i vrlo jednostavno otvaranje izletničkih ponuda i u manjim gradovima pa se tako naše ponude, npr. u Hrvatskoj, mogu kupiti iz preko sto gradova', dodao je Nikola. 

Novi gradovi u sustav dodaju se kada se prikupi dovoljan broj ponuda – na početku najčešće oni kontaktiraju lokalne agencije koje im šalju ponude, a kasnije se agencije same javljaju s ponudama. Ako je određena destinacija ili kategorija unutar destinacije posebno popularna i za nju postaji povećana potražnja, onda za nju prikupljaju dodatni sadržaj. Od sljedeće godine pretraživanje destinacija i usluga bit će još lakše i dostupnije jer prije turističke sezone planiraju predstaviti mobilne aplikacije za Android, iOS i Windows.

O dosadašnjem iskustvu u vođenju startupa Nikola kaže kako to nije niti malo jednostavno jer su sredstva ograničena, a ne znate što vas očekuje – nekada su to problemi i prepreke, a nekada dobre i pozitivne informacije i prilike, poput sudjelovanja na Zagreb Connectu: 'Vjerujemo u kvalitetu našeg proizvoda i nadamo se kako će nas na konferenciji ljudi prepoznati kao pouzdanog partnera i ponuditi nam suradnju za koju smo svakako otvoreni'.