Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriptovalute

Poslali važno upozorenje: Ne poslujte s ovim društvima koja se bave virtualnim valutama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Početkom rujna istekao je rok za podnošenje prijava za pružatelje usluga virtualne imovine. Svoj zahtjev za upis u Hanfin regirstar podnijelo je 17 društava, dok njih 84 nisu zadovoljila tu zakonsku obvezu.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u srijedu građane da ne stupaju u poslovni odnos s društvima koja se bave virtualnim valutama, a nisu se prijavila toj regulatornoj agenciji.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 1 SLOBODNI GOVORI Zekanović u Saboru opleo po Milanoviću i Benčić: "Znate li tko je na Tomislavcu prodavao petarde?"

Dosad je zahtjev za upis u Hanfin Registar pružatelja usluga virtualne imovine, u skladu s izmjenama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma, podnijelo 17 društava, dok 84 društva nisu zadovoljila tu zakonsku obvezu, izvijestili su iz Hanfe, dodajući da se na internetskoj stranici agencije nalaze popisi svih društava, uključujući i ona koja nisu ispunila svoju obavezu.

Napominju da je rok za podnošenje prijava za sve one koji u sudskom registru imaju opisanu djelatnost pružanja usluga razmjene virtualnih i fiducijarnih valuta ili pružanja skrbničkih usluga novčanika istekao 4. rujna ove godine.

Pročitajte i ovo Urušio se dio skele u Rimskoj ulici - 5 Obnova U Sisku pao dio zgrade i ogromna skela s bivše Policijske uprave: Sve hitne službe odjurile na teren

Za društva koja nisu podnijela zahtjev za upis u registar unutar zakonskog roka niti su dostavila dokaz o brisanju navedene djelatnosti, smatra se da spomenute djelatnosti obavljaju neovlašteno, istaknuli su iz Hanfe, upozorivši građane da ne koriste usluge takvih društava kako bi izbjegli moguće rizike poslovanja.

Pročitajte i ovo Meditirao gol Lotos poza VIDEO Skinuo sve osim ogrlice i meditirao na svetom mjestu, ljudi su bijesni: "Jesi li poludio?"

Hanfa je društva više puta tijekom ove godine obavijestila o njihovoj obvezi, a u skladu s ovlastima obavijestila nadležne trgovačke sudove te zatražila postupanje u skladu s njihovom nadležnosti, priopćili su iz Hanfe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene