Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija istražuje incident

Hakirani: Srpska zastava osvanula na HDZ-ovim stranicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neugodno iznenađenje 'osvanulo' je na internetskim stranicama novigradskog HDZ-a.

Hakeri su te stranice srušili i na njih postavili srpsku zastavu i potpis na ćirilici ‘Ustaški zločin nad Srbima nikad neće biti zaboravljen’.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore? Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

>> Srpski hakeri napali stranicu Hrvatskog radio Vukovara

Incident je zabilježen još u ponedjeljak u 22:32 sata. 'Posljedicu napada uočio sam u utorak oko 8 sati a njegovu ozbiljnost sam shvatio kad sam utvrdio da bez pomoći stručnjaka za elektroniku neću moći ‘osloboditi’ stranicu portala na koju je bio ‘zalijepljen’ neprimjereni sadržaj', rekao je za iPress Anton Beaković, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Novigrad.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a, Marino Roce, koji je obaviješten o incidentu, istaknuo je kako se radi o izoliranom slučaju, jer niti jedne druge stranice HDZ-a u županiji nisu hakirane. O svemu je obaviješteno i sjedište HDZ-a u Zagrebu.

Događaj je prijavljen i policiji, koja će istragom utvrditi motiv te cilj ovog hakerskog napada.

Novigradski HDZ djeluje od 1991. godine, a svoju stranicu su dobili prije tri godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene