Snijeg je stvorio probleme u prometu. Pojedine dionice bile su zatvorene, vozi se usporeno i uz dosta opreza. HAK je poslao upozorenje vozačima da ne pretječu ralice. Uz snijeg, i bura je ta koja zatvara ceste. Slična situacija vozače očekuje i u subotu.

Galerija


Gust snijeg zaustavio je promet. Najteže je bilo vozačima kamiona. Zimski uvjeti stavili su ih na čekanje. Ni osobnim automobilima nije bilo jednostavno. Ceste su zabijelile, neke dionice bile su teško prohodne.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija Prometna nesreća kod Sinja: Liječnici se bore za život pješakinje Gužva na prometnicama (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL ) Počele gužve: Kilometarske kolone na graničnim prijelazima i naplatnim kućicama

Osim brzine, sve radnje u automobilu, kada je snijeg na cesti, treba usporiti. ''Pridržavati se ograničenja brzine, voziti sporije, držati veći razmak između vozila, pažljivo upravljati svojim vozilom, ne naglo kočiti, ne naglo skretati upravljačem. Nisu sve ceste potpuno očišćene od snijega, tako da valja vrlo oprezno i vrlo strpljivo voziti po ovim uvjetima'', upozorava Andrej Prosoli iz HAK-a.

Snijeg u zimskim danima poprilično zna stvarati probleme u prometu. Neke od cesta mogu biti zatvorene, na nekima može biti poprilično puno snijega. Zato bi bilo dobro da u svom automobilu uvijek imate lance.

Na snijeg i njegovo čišćenje nekoliko puta na dan Gorani su navikli. Kažu da dobro dođe za tjelovježbu.

Split je trenutno bez snijega, ali s više policije na prometnicama. ''Akcija naša je usmjerena na prekršaje pješaka koji prelaze van obilježenog pješačkog prijelaza ili na obilježen pješački prijelaz dok je crveno svjetlo. Isto tako, provodimo akciju prema vozačima koji se ne zaustave pječacima na pješačkim prijelazima'', kaza je Perica Orešković iz PU splitsko-dalmatinske.

Više policije bit će i u danima vikenda. Pred nama je Vincekovo pa će više opreza trebati i pješacima i vozačima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr