Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ajd da ja tako pričam', poručio je premijer Milanović ministru koji je odlučio pročitati nekoliko rečenica na engleskom jeziku.


Govoreći o Prijedlogu odluke o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za Croatia Airlines na današnjoj sjednici Vlade,  ministar Siniša Hajdaš Dončić odlučio se pohvaliti člankom iz The Economista, ali i magazina CAPA.

Vezani članci Čelnici školskih sindikata najavili daljnje aktivnosti u štrajku (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 5 Sindikati objavili gdje će se štrajkati u srijedu te poručili: "U srijedu i četvrtak smo na Markovu trgu" Zoran Milanović o svojoj kandidaturi za predsjednika RH (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 3 Milanović oštro odgovorio premijeru: ''Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu''

'E sad mi dozvolite, da smo reći ću na dobrom putu u toj cijeloj priči , dakle osim jednog dobro članka u The Economistu koji je zapravo pohvalio hrvatski način za razliku od nekih zemalja u regiji, jedan također ozbiljan časopis koji se zove CAPA ili centar za avijaciju, također... samo ću dvije rečenice dodati što kaže', rekao je ministar, a onda počeo čitati na engleskom.

'Svaka bitnija izmjena izbornog zakona po meni je dopustiva samo u dogovoru s opozicijom'

'Pokušaj hrvatske vlade da nađe kupca za udio od 49 posto u zračnom..', pročitao je ministar na engleskom. 'Službeni jezik je hrvatski', dobacio mu je premijer, a kolege su se nasmijale. Pomalo zbunjeni Hajdaš Dončić se ispričao, ali kolegama poručio da je vrlo važno ono što želi reći.

'Ajd da ja tako govorim', zaključio je Milanović, nakon čega je Hajdaš Dončić pisanja časopisa prepričao na hrvatskom jeziku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook