Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ajd da ja tako pričam', poručio je premijer Milanović ministru koji je odlučio pročitati nekoliko rečenica na engleskom jeziku.


Govoreći o Prijedlogu odluke o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za Croatia Airlines na današnjoj sjednici Vlade,  ministar Siniša Hajdaš Dončić odlučio se pohvaliti člankom iz The Economista, ali i magazina CAPA.

Vezani članci Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milanović: "Nalog za uhićenje novinara došao je s vrha, ovo je režimska stvar. To nije politika, ovo je HDZ" Vladimir Drobnjak, novi savjetnik premijera Plenkovića (Foto: FAH/PIXSELL) Dnevnik Nove TV ekskluzivno doznaje: Vladimir Drobnjak postaje novi savjetnik Andreja Plenkovića

'E sad mi dozvolite, da smo reći ću na dobrom putu u toj cijeloj priči , dakle osim jednog dobro članka u The Economistu koji je zapravo pohvalio hrvatski način za razliku od nekih zemalja u regiji, jedan također ozbiljan časopis koji se zove CAPA ili centar za avijaciju, također... samo ću dvije rečenice dodati što kaže', rekao je ministar, a onda počeo čitati na engleskom.

'Svaka bitnija izmjena izbornog zakona po meni je dopustiva samo u dogovoru s opozicijom'

'Pokušaj hrvatske vlade da nađe kupca za udio od 49 posto u zračnom..', pročitao je ministar na engleskom. 'Službeni jezik je hrvatski', dobacio mu je premijer, a kolege su se nasmijale. Pomalo zbunjeni Hajdaš Dončić se ispričao, ali kolegama poručio da je vrlo važno ono što želi reći.

'Ajd da ja tako govorim', zaključio je Milanović, nakon čega je Hajdaš Dončić pisanja časopisa prepričao na hrvatskom jeziku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook