Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerov komentar

Andrej Plenković poručio: "Afera je umrla, Habijan je potopio aferu"

Premijer Plenković komentirao je aktualna pitanja u Hrvatskoj. Među njima je afera zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović, borba protiv afričke svinjske kuge i

Andrej Plenković sudjelovao je na XVII. Općem Saboru Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u zagrebačkom hotelu Westin. Nakon Sabora, premijer se obratio novinarima gdje je komentirao i izbor novog ministra gospodarstva Damira Habijana.

Pročitajte i ovo Ilustracija u 2024. godini Rusija planira testirati interkontinentalne balističke projektile

Premijer je komentirao i borbu protiv afričke svinjske kuge.

"Bolest za koju nema lijeka i cjepiva nego jedino kontrola. Danas u Hrvatskoj imamo 950 tisuća svinja i idućeg tjedna će biti tradicionalne svinjokolje , ali i dajemo više od 35 milijuna eura kompenzacije svinjogojcima. To je ispravan put zemlje članice EU-a", rekao je i dodao da se nisu obazirali na izjave onih političara koji "nemaju veze sa Slavonijom".

Kao predsjednik HDZ-a, Plenković je rekao da želi da se mladež te stranke više politički angažira.

Pročitajte i ovo Screenshot Djelić sekunde VIDEO Skijaš snimio zastrašujući trenutak: Zamalo sam naletio na njega

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno vrijeme VIDEO Pogledajte video bure u dalmatinskom mjestu! DHMZ: Očekuju se udari do 150 km/h

"Onaj tko se angažira može zaboraviti na anonimnost. Oni žive stvarni i digitalni život i kada nešto objave onda ih 100 neistomišljenika napadne. Moja poruka im je da budu kao tim, jer ako ih je 100 ili 200 onda ih nitko ne može pobijediti", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Otok Kauai na Havajima Što to on gradi? Golemi tajni građevinski projekt iza zida: "Ima podzemno sklonište i otvor za bijeg! Ovakvo nešto radi samo vojska"

U nastavku je objasnio odluku o Filipovićevoj zamjeni, piše N1.

"Habijan je iskusan i ozbiljan političar. Aktivan je saborski zastupnik, pravnik je i razumije se i u korporativno pravo. Djeluje mi stabilno i racionalno. Svi zastupnici većine ga znaju i podržat će ga", rekao je premijer i dalje komentirao aferu zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović.

"Afera je umrla, Habijan je potopio aferu", rekao je i dodao da je Most cijelu aferu isfabricirao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene