Na graničnim prijelazima u subotu se čekalo u kolonama. Brojni turisti odlaze iz Hrvatske jer im je odmor završio. Ipak, neki i pristižu, i to uglavnom iz Njemačke.

Galerija


 Sve više država ne preporučuje ni odmor u Hrvatskoj zbog rasta broja zaraženih. Nakon Velike Britanije i Austrije, Slovenija je dala rok svojim građanima da se do ponedjeljka, 24. kolovoza, vrate bez obveze samoizolacije i testiranja.

Vezani članci Gužve na graničnim prijelazima u Istri Najudarniji turistički vikend ove sezone: U Istru dosad ušlo više od 130.000 putnika Gužve na graničnom prijelazu Bregana Udarni turistički vikend donosi gužve u lukama, ali i cestama: Ovdje biste mogli najdulje čekati ako putujete na odmor

Cijelog dana u subotu su bile gužve na izlazu iz Hrvatske, i to na većini graničnih prijelatza.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom danas kolone za izlazak iz Hrvatske. Uglavnom se vraćaju njemački državljani kojima je odmor završio, a tek manji broj Slovenaca bio je u kolonama na povratku u domovinu.

Na Macelju na izlazak iz Hrvatske i u večernjim satima čeka se po sat i pol.

U posljednja je 24 sata u Hrvatsku ušlo gotovo 100.000 stranih turista, a izašlo je njih 155 tisuća.  Gužve se mogu očekivati i u nedjelju jer državljani Slovenije imaju rok do ponedjeljka u ponoć da se vrate svojim kućama kako bi izbjegli dvovtjednu karantenu.

Što ako želite u Sloveniju?

Inače, svi koji žele u Sloveniju, tamo mogu ići, ali samo ako najprije odu u karantenu. U slučaju da je osoba samo u tranzitu, onda ima rok od 12 sati da napusti zemlju. Što se tiče Austrije, tamo možete ići ako pokažete negativan test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 72 sata. Ako nemate test idete u karantenu i imate rok od 48 sati da se testirate. 

U Hrvatskoj danas boravi 670.000 turista, od čega je 550.000 stranaca. Najbrojniji su Nijemci, a slijede ih Slovenci, Poljaci, Česi i Mađari. Za ulazak u Hrvatsku kraće se čekalo, no još uvijek turisti stižu na odmor, uglavnom iz Njemačke.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr