Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena turista

Gužve na izlazu iz Hrvatske čak i u večernjim satima. Ipak, odmor nam i dalje dolaze vjerni Nijemci

Smjena turista - Gužve na granici - 1
Smjena turista - Gužve na granici - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Smjena turista - Gužve na granici - 1 Smjena turista - Gužve na granici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Smjena turista - Gužve na granici - 2 Smjena turista - Gužve na granici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Smjena turista - Gužve na granici - 3 Smjena turista - Gužve na granici - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Smjena turista - Gužve na granici - 4 Galerija 1/4 >>
Na graničnim prijelazima u subotu se čekalo u kolonama. Brojni turisti odlaze iz Hrvatske jer im je odmor završio. Ipak, neki i pristižu, i to uglavnom iz Njemačke.

 Sve više država ne preporučuje ni odmor u Hrvatskoj zbog rasta broja zaraženih. Nakon Velike Britanije i Austrije, Slovenija je dala rok svojim građanima da se do ponedjeljka, 24. kolovoza, vrate bez obveze samoizolacije i testiranja.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

Cijelog dana u subotu su bile gužve na izlazu iz Hrvatske, i to na većini graničnih prijelatza.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom danas kolone za izlazak iz Hrvatske. Uglavnom se vraćaju njemački državljani kojima je odmor završio, a tek manji broj Slovenaca bio je u kolonama na povratku u domovinu.

Na Macelju na izlazak iz Hrvatske i u večernjim satima čeka se po sat i pol.

U posljednja je 24 sata u Hrvatsku ušlo gotovo 100.000 stranih turista, a izašlo je njih 155 tisuća.  Gužve se mogu očekivati i u nedjelju jer državljani Slovenije imaju rok do ponedjeljka u ponoć da se vrate svojim kućama kako bi izbjegli dvovtjednu karantenu.

Što ako želite u Sloveniju?

Inače, svi koji žele u Sloveniju, tamo mogu ići, ali samo ako najprije odu u karantenu. U slučaju da je osoba samo u tranzitu, onda ima rok od 12 sati da napusti zemlju. Što se tiče Austrije, tamo možete ići ako pokažete negativan test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 72 sata. Ako nemate test idete u karantenu i imate rok od 48 sati da se testirate. 

U Hrvatskoj danas boravi 670.000 turista, od čega je 550.000 stranaca. Najbrojniji su Nijemci, a slijede ih Slovenci, Poljaci, Česi i Mađari. Za ulazak u Hrvatsku kraće se čekalo, no još uvijek turisti stižu na odmor, uglavnom iz Njemačke.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene