Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od 10. lipnja, kad je krenulo izdavanje novih osobnih iskaznica, gužve na šalterima ne prestaju, pa je zagrebačka policija zamolila građane da 'ako nije nužno, ne mijenjaju važeću osobnu'. Barem dok gužva ne splasne...


SVE DETALJE OKO IZDAVANJA NOVIH OSOBNIH ISKAZNICA PROČITAJTE OVDJE!

Nove osobne iskaznice izdaju se od 10. lipnja, a čini se kako baš svi žele novi dokument s OIB-om, jer gužve na šalterima za izdavanje dokumenata ne jenjavaju. Stoga se priopćenjem oglasila i zagrebačka policija.

Vezani članci Turisti u Rovinju Hrvatska je na vrhuncu turističke sezone: Jedan istarski grad na dnevnoj bazi ostvaruje bolje rezultate nego rekordne 2019. godine Građani satima čekaju za izdavanje dokumenata i predaju zahtjeva Kaos i gužve s predajom zahtjeva za osobne iskaznice se nastavljaju, građani satima čekali na suncu i vrućini: ''Ako znaju da je navala zašto radi samo jedan šalter?'' Stigao i odgovor policije

'Zbog tehničke prilagodbe na novi način zaprimanja zahtjeva dolazi do zastoja u radu i duljih čekanja. Stoga molimo sve kojima nije istekla osobna iskaznica i one kojima to nije nužno i neophodno, da ne podnose zahtjev za novom osobnom iskaznicom zbog velikih gužvi u prostorijama u Petrinjskoj 30', poručili su građanima iz zagrebačke policije.

>>Doznajte što se mijenja s osobnim dokumentima nakon 1. srpnja!

Naime, građani Republike Hrvatske ne moraju mijenjati osobne iskaznice kad Hrvatska postane 28. članica EU-a. Sve važeće osobne iskaznice vrijede do roka na koji su izdane, a s njima će moći nakon 1. srpnja 2013. prelaziti unutarnje granice EU-a, napominju iz  zagrebačke policije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook