Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće članova

"Srce i dušu je dao za naš kraj": Na društvenim mrežama grupa potpore za bivšeg međimurskog župana

Snimljen razgovor Matije Posaveca
Snimljen razgovor Matije Posaveca Foto: DNEVNIK.hr
Tek što je sad već bivši župan Međimurske županije Matija Posavec priznao krivnju i podnio ostavku na mjesto župana, na društvenim mrežama je osvanula grupa podrške. Međimurci u grupi poručuju da ne daju svojeg župana.

U petak je u policijskoj akciji uhićeno šestero ljudi, među kojima je i, sad već bivši međimurski župan, Matija Posavec. Posavec se sumnjiči za primanje mita od 10.000 kuna i pogodovanje pri zapošljavanju. U subotu je na ispitivanju u USKOK-u priznao krivnju, a USKOK nije zatražio istražni zatvor.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na TikToku Sad znamo Plenković otkrio kad se prvi put poljubio pa priznao: "Nije lako biti tiktoker" Kome idu lajkovi? Kampanja na TikToku Borba za glas mladih birača: Osim premijera, još se političara i političarki okušalo u tiktokerskim vodama

Nedugo nakon tih događaja, na Facebooku je osvanula grupa "Podrška županu - Matija Posavec". Grupa je u manje od 24 sata skupila 4300 članova.

U postovima grupe Međimurci se pozivaju na prosvjede, traže nove izbore na kojima bi, kako pišu, njihova podrška Matiji Posavcu bila još veća nego na prošlim izborima na kojima je pobijedio u prvom krugu.

"Matija Posavec je toliko učinio za naše Međimurje i za životinje našeg Međimurja da mu dajemo potpunu podršku u trenucima koji nisu nimalo laki za njega, za Međimurje i nas Međimurce. Pogriješio je, priznao, pokajao se. Samo veliki ljudi priznaju svoje pogreške i preuzmu odgovornost. Srce i dušu je dao za naš kraj i nadam se da će to i dalje raditi. Matija Posavec podrška", jedan je od postova u grupi.

"Do sada je Matija štitio nas, sad je vrijeme da mi štitimo njega...", "Velika podrška za Matiju!", "Podrška najboljem županu iz najrazvijenije županije u Republici Hrvatskoj", "Matija uz tebe smo, mi smo tvoja vojska i zajedno smo jači", "100% podrška najboljem županu", "Matija - čemu ostavka? Javnost je rekla svoje. Mi drugog župana ne želimo i ne trebamo... Podrška najboljem županu!", dio je objava podrške kojoj se pridružio i korisnik Facebooka, a koji, prema napisanom - nije iz Međimurja. "Međimurci niste sami, Matija ima puno širu podršku!", napisao je.

"Evo, ja sam ti donio 10 hiljada kuna"

Dnevnik Nove TV sinoć je objavio ispis inkriminirajućih razgovora Matije Posavce i Josipa Kobala, koje su istražitelji snimili u svibnju.

Kobal tako ptiča: "Evo, ja sam ti od sebe donio 10 hiljada kuna...nemaš nikakve obveze prema meni...probaj me, ako kako možeš varijantu u ŽUC i gotovo...". Matija Posavec odgovara: "Riješeno...Može..."

Tijekom istog susreta policija je zabilježila i Kobalovu molbu da osigura zaposlenje njegovoj kćeri, navodeći ''da bude brzo diplomirala".

Ostatak transkripta pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene