Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak odgovornih

Split: Banke prijete ovrhom i blokadom računa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradu Splitu banke prijete ovrhom, pa i mogućom blokadom računa zbog Spaladium arene, budući da grad split od kraja prošle godine ne uplaćuje obveze grada i države predviđene ugovorom.

Sutra bi se trebao održati sastanak između Grada Splita, konzorcija Konstruktor-IGH-Dalekovod i predstavnika Vlade. U gradu Splitu već su poručili kako čekaju da Vlada gradu Splitu da u vlasništvo zemljište na kojem je Arena kako bi nastavila izgradnja, ali ne više poslovnog već administrativnog centra.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

Spaladium arena je zatvorena, a uteg njezine izgradnje pritišće račun grada Splita. Banke prijete ovrhom i blokadom računa jer grad ne plaća najam još od kraja prošle godine.

'Ukoliko grad ne bude imao dovoljno na računu sredstava, znači negdje oko 7 i pol milijuna kuna račun grada se blokira, banke se naplaćuju do iznosa koji je predviđen. Onoga momenta kad se banke naplate račun će se deblokirat tako da grad nije ugrožen u smislu da će on sad trajno ostat blokiran', rekao je Ivo Baldasar, gradski vijećnik SDP-a.

'To je trebalo biti aktivirano u onom trenutku kad nije nastavljena druga etapa projekta. Prvo, ugovor se ne poštuje, drugo zašto nisu aktivirana jamstva, treće gdje su sredstva, namjenska sredstva uplaćivana za Spaladium i na posljetku se pitam što radi dorh', rekla je Sanja Bilač, gradska vijećnica HDZ-a.

>> Banke traže plaćanje duga: Gradu Splitu od ponedjeljka blokiran račun?

Grad Split ne plaća jer se nije izgradio i poslovni centar kako je bilo predviđeno ugovorom. Za rješenje problema kažu kako čekaju da im vlada prepiše zemljište na kojem je arena.

'Nama je to trebalo poslužit kao jedna osnova za traženje realizacije izgradnje Spaladium centra', izjavio je Jure Šundov, dogradonačelnik Splita.

'To nije jedini i ključni uvjet rješavanja problema Spaladium Arene to je jedan 'bajpas', to je jedna pomoć koju je vlada spremna dati ukoliko se nađe pravi model rješavanja ovog problema, ali prije svega između ključnih partnera, a to su grad i konzorcij i naravno banke koje su taj projekt do sada financirale', rekao je Branko Grčić, potpredsjednik Vlade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene