Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunski račun

Banke traže plaćanje duga: Gradu Splitu od ponedjeljka blokiran račun?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o zatvaranju Spaladium Arene zbog duga za najam dobiva nastavak.

Nakon zatvaranja Spaladium Arene zbog duga od 21,5 milijuna kuna u ponedjeljak bi mogao biti blokiran račun Grada Splita. Kako javlja Slobodna Dalmacija, Erste i Zagrebačka banka koje su pratile projekt, poslale su službeni dopis gradskim čelnicima u kojem su najavile pokretanje ovrhe i blokadu računa ukoliko Split ne plati milijunski račun za najam dvorane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

>> Zatvorena Spaladium Arena, nema tehničkih uvjeta ni osiguranja

Jure Šundov, splitski dogradonačelnik, izjavio je u srijedu da poslao dopis Vladi i podsjetio na dogovor da će država prepisati zemljište na kojemu je izgrađena Arena u Splitu, nakon čega bi se mogao dići kredit i završiti objekt. Naime, izgrađena je samo sportska dvorana, a po projektu treba još napraviti poslovni toranj, čiji prostor bi se iznajmljivao. Dvorana je stajala 70 milijuna eura, a procijenjeno je da će kada bude završena, ako se to uopće dogodi, troškovi izgradnje iznositi 147 milijuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene