Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirovinska reforma

Grbin: "Vlada nudi privremene mjere umirovljenicima, njima su potrebna trajna rješenja"

Da bi se umirovljenicima omogućio normalan život potrebna su trajna rješenja, a ne privremene mjere koje nudi Vlada, poručio je u četvrtak iz Zadra predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Peđa Grbin.

Trajna rješenja koja SDP predlaže su promjena usklađivanja mirovina koja će pratiti inflaciju ili porast plaća te trajni dodatak na mirovinu, rekao je Peđa Grbin predstavljajući SDP-ovu mirovinsku reformu.

Istaknuo je da trajno povećanje ne bi bilo linearno nego veće za one s manjim mirovinama, što bi samo u četiri godine moglo mirovinu od 500 eura dovesti na 750 eura.

Pročitajte i ovo Leonard Mack nije gubio nadu Optužen je za silovanje dviju tinejdžerica, a nakon 47 godina dokazao je da je nevin: "Konačno mogu disati"

Vlada, čujemo danas, opet ide s nečim privremenim, opet će dati jednokratnu pomoć. U vrijeme covida i prvim mjesecima inflacije jednokratna je pomoć bila nužna, ali došlo je vrijeme za trajna rješenja", kaže Grbin.

Jednokratna pomoć neće poboljšati život svih umirovljenika nego se dijeli samo u svrhu izbornih rezultata, a to Hrvatskoj ne treba, ustvrdio je.

Pročitajte i ovo Seks, ilustracija Sve na sudu Fatalna Anamarija pljačka muškarce, ucjenjuje ih, lažno optužuje za silovanja! Sve se razotkrilo, no mnogi oženjeni i dalje joj daju novac

Pročitajte i ovo Ilustracija globalna kriza Za ovih pet namirnica najavljuje se velika nestašica

Na upit po kojem modelu bi oporba oporezivala marže, na što ih je premijer Andrej Plenković pozvao da kažu koje je rješenje, Grbin je kazao da u bankarskom i prodajnom sektoru marže guraju inflaciju.

"Premijer pita kako! Tako da ciljamo one koji su ostvarili ekstraprofite, one koji su prekomjerno podigli svoje prihode. To bi bio porez koji cilja ekstraprofit", rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Afera iza rešetaka Policajka svom dečku zatvoreniku slala seksi fotografije i švercala drogu: "Vjerovala je da ju voli"

Podsjetio je da se to predlaže u Irskoj i Kanadi, a u SDP-u smatraju da to treba napraviti i u Hrvatskoj.

Osim toga, Slovenija je ovoga tjedna najavila porez na banke koji bi državi donosio 100 milijuna eura godišnje.

"Italija to uvodi, Slovenija uvodi, a Plenković ništa ne vidi, šuti i u stvari ga boli briga za hrvatske građane", kaže Grbin.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene