Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan antifašističke borbe

Grbin: "Danas slavimo pobjedu, u pravom trenutku smo bili na pravoj strani povijesti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je u srijedu kako za njega nema dvojbi oko Dana antifašističke borbe, 22. lipnja - danas se slavi pobjeda i činjenica da je Hrvatska u pravom trenutku bila na pravoj stani povijesti.

Grbin je, zamoljen za komentar što u Brezovici nema premijera i predsjednika Hrvatskog sabora koji su poslali svoje izaslanike, rekao da u Hrvatskoj očito postoje praznici i 'praznici'.

"Kao što se dijelimo oko mnogih drugih stvari, tako se dijelimo i oko ovoga, no za mene i ljude ovdje, kao i za veliku većinu građanki i građana dvojbi nema - danas slavimo pobjedu i činjenicu da smo u pravom trenutku bili na pravoj stani povijesti", rekao je.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković u ime sabora Jandroković čestitao Dan antifašističke borbe: "Postajemo svjesniji važnosti očuvanja mira, demokracije i slobode"

"Poslali smo poruku kojom ću prarafrazirati jednog hrvatskog državnika 'Sve za slobodu- slobodu nizašto' i zato danas samo još jedno: 'Smrt fašizmu, sloboda narodu'", kazao je Grbin i dodao: "Idemo se boriti da onaj fašizam nikada, ali nikada više ne digne glavu nigdje u svijetu - ni na poljima Ukrajine ni u Hrvatskoj ni bilo gdje drugdje gdje prijete podjele ako si druge vjere i nacije i netko te smatra manjima i da te može tlačiti".

Nije želio komentirati to što je finska premijerka morala pričekati predsjednika Milanovića rekavši da ne zna za to.

"Ne znam. Nisam bio tamo i prepustit ću to onima koji vode državni protokol da odgovore na to pitanje", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene