Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U spomen na 'incident' koji se danima nalazio u centru medijskih zbivanja u Osijeku je osvanuo grafit koji prikazuje policajca kako, vezanu lisicama, privodi stariju ženu.


Gotovo tjedan dana trajala je saga oko utvrđivanja odgovornosti za incident u kojem je u samom centru Osijeka policajac srušio ženu na beton te je vezao lisicama. Tvrdio je kako je žena prešla pješački prijelaz dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, a potom se oglušila na naredbe da stane. Cijela intervencija je i snimljena, a video je uskoro postao hit na internetu.

Vezani članci Opljačkani kombi zaštitarske tvrtke (Foto: PU osječko-baranjska) Osječka policija objavila detalje pljačke i napada na zaštitare: Ukradeno čak 773.000 kuna Policija pretražuje teren (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Pušten jedan od osumnjičenih za pljačku zaštitara kod Osijeka: ''Ne bih najvećem neprijatelju poželio ovo što sam proživio''

 MUP je objavio i video zapis u kojem se čuje kako policijski službenik zove gospođu da stane, dok ona govori da je se pusti na miru. Nakon opiranja policajac je hvata za ruku i spušta prema podu. Iz MUP-a su objasnili kako se radilo o standardnoj proceduri na koju se gospođa oglušila te pružala otpor.

Ovaj je incident podijelio javnost, vodile su se brojne rasprave o postupku policajca, te postupku gospođe koja je odbila stati na njegov poziv, a dogovoriti se tko je u pravu bilo je prilično teško.

Na koncu je policajac koji je fizički oborio i lisicama vezao ženu koja je prešla cestu dok je na semaforu bilo crveno, posjetio ženu te joj se ispričao

Ministar Ranko Ostojić platio je kaznu umjesto gospođe te javnosti poručio da 'to nije poruka drugima da će ministar plaćati kazne', već da taj čin označava njegovu ispriku. Kazao je da je policajac radio u skladu sa zakonom te ispravno postupio, ali kako nije trebao primijeniti takvu taktiku.

U spomen na incident koji se danima nalazio u centru medijskih zbivanja u Osijeku je osvanuo grafit koji prikazuje policajca kako, vezanu lisicama, privodi stariju ženu.