Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zakon se mora poštivati'

INCIDENT PODIJELIO HRVATSKU Ostojić platio kaznu i poslao poruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj starije gospođe koja je prešla cestu na crveno podijelio je javnost u Hrvatskoj. Neki smatraju kako je policajac pretjerao, a neki smatraju kako je pretjerao ministar Ranko Ostojić.

Policajac koji je u srijedu u Osijeku fizički oborio i lisicama vezao ženu koja je prešla cestu dok je na semaforu bilo crveno, jučer ju je posjetio i ispričao joj se.

Pročitajte i ovo Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja Gezim Čela velika akcija Pao jedan od najvećih narkobosova na Balkanu: Bio je časnik u specijalnoj policiji, drogu mu našli u vili

Policajac je gospođu posjetio u pratnji policijskog načelnika, objavio je na svojoj Facebook stranici ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić

Načelnik policijske uprave i policajac bili kod gospođe .. Ispričali se.. Moje je da platim kaznu uz ispriku , jer zakon se mora poštivati

Posted by Ranko Ostojić on Thursday, 17 December 2015

Ministar Ostojić ujedno je platio kaznu umjesto gospođe. Radi se o kazni od 300 kuna zbog prometnog prekršaja i još 200 kuna zbog nepokazivanja osobne Iksaznice, ministar je platio u dvije trećine ukupnog iznosa koristeći popust.

'To nije poruka drugima da će ministar plaćati kazne nego moja isprika', kazao je ministar koji smatra da je policajac radio u skladu sa zakonom te ispravno postupio, ali kako nije trebao primijeniti takvu taktiku.

'Policajci moraju provoditi zakon, ali i imati mjeru', kazao je Ostojić.

'Ovaj primjer koristit će se u obuci i školovanju policajaca upravo zato da policija shvati da postoje razlike u primjeni represivnih metoda', dodao je ministar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene