Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pustili bijelu golubicu!

'U ime obitelji' predali 749.316 POTPISA za referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Inicijativa 'U ime obitelji' Hrvatskom je saboru predala zahtjev za raspisivanjem referenduma o ustavnoj definiciji braka.

Predstavnici građanske inicijative 'U ime obitelji'  u Hrvatskom saboru predali su zahtjev za raspisivanje referenduma s više od 749.316 potpisa birača, kojim traže da se brak Ustavom definira kao zajednica muškarca i žene. U povorci koja se sa Zrinjevca uputila prema Saboru bilo je 200-injak osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjednica Sabora Hoće li proći prijedlog o 5 posto PDV-a samo za novine s 25 tisuća autorskih riječi? Slika nije dostupna 'U ime obitelji' U pripremi VELIKA POVORKA: Predaje se zahtjev za raspisivanje referenduma

Predstavnici inicijative i dio volontera koji su skupljali potpise za pokretanje referenduma prethodno su se okupili na Zrinjevcu odakle su u 13 sati u povorci građana krenuli na Markov trg. Oko 14 sati predali su Saboru svoj zahtjev.

>> Moguća kriza zbog referenduma: SDP će glasovati protiv raspisivanja

Predstavnica Inicijative Željka Markić pred ulazom je rekla da očekuje da Sabor provjeri potpise i da zahtjev uđe u proceduru u najkraćem mogućem roku. Zahvalila je svim volonterima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja potpisa.

Dodala je kako očekuje da će saborski zastupnici izglasati ovaj zahtjev te da on ne ugrožava ničija prava.

Nakon predaje potpisa druženje volontera nastavlja se do 19 sati u parku Ribnjak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene