Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas kako je voda iz vodoopskrbnog sustava grada Zagreba potpuno zdravstveno ispravna za piće.


"Zdravstvena ispravnost vode iz javnoga vodoopskrbnog sustava u potpunosti odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, što podrazumijeva da se građanima grada Zagreba isporučuje zdravstveno ispravna voda za piće."

Vezani članci Slika nije dostupna Voda u Sl. Brodu za piće, osim... Slika nije dostupna Bandić: 'Voda u Zagrebu najbolja je u Hrvatskoj'

To je zajednički zaključak nakon današnjeg sastanka predstavnika Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog zavoda za toksikologiju, Zavoda za javno zdravstvo grada Zagreba i Vodoopskrbe i odvodnje.

Ističe se kako je zaključak o potpunoj ispravnosti vode utemeljen na stalnu praćenju zdravstvene ispravnosti vode za piće laboratorija Vodoopskrbe i odvodnje, nadzora gradskog Zavoda za javno zdravstvo i supervizije Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva.

Svjesni stanja zbog mogućih opasnosti za okoliš mjerodavna će tijela i nadalje sustavno pratiti stanje vodnih izvora kako bi se osigurala zdravstveno ispravna i kvalitetna pitka voda, stoji u priopćenju.

Ministarstvo zdravstva "najoštrije osuđuje pojavu stručno
neutemeljenih alarmantnih napisa u pojedinim glasilima, jedini cilj kojih je uznemiriti javnost".