Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlaganje opasnosti

Gradonačelnik Županje zaprijetio i policijom: Ne fotografirajte se po nasipu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Županje, Davor Miličević pozvao je danas Županjce da bezrazložno ne odlaze više na nasip uz rijeku Savu, upozorivši kako će od danas takve pokušaje sprečavati policija.

"Imali smo primjera da se građani penju na nasip i fotografiraju sebe i Savu, a riječ je o vrlo opasnoj situaciji koje očito mnogi nisu svjesni", kazao je Miličević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gradonačelnik Županje: 'Nismo imali dovoljno pijeska za obranu od poplave' Slika nije dostupna Potopljeni Strošinci, Račinovci, Rajevo Selo... Iz potopljene kuće u Rajevom Selu izvučeno tijelo žene

Dodao je da je stanje uz Savu u Županji sve stabilnije, ali je još uvijek daleko od bilo kakve potpune sigurnosti.

EKSKLUZIVAN VIDEO IZ ZRAKA - Opasnost još nije prošla: Evakuirat će se i prisilno!

Vodostaj Save je kod Županje od subote snižen za 80 centimetara i sada opada centimetar svakoga sata iako je sve donedavno opadala i po dva centimetara. Razlog tome je i u činjenici da vode Save kroz razrušeni nasip kod Račinovaca i Rajevog Sela više ne ističu poput bujice, kao što je bilo protekla dva dana, već je istecanje vode usporeno, pojasnio je, naglasio je Miličević.

"To je dobro za Drenovce, Vrbanju, Soljane i Đuriče, ali prihvatimo da je situacija još uvijek jako teška. Ovo je šah partija. U poziciji smo da matiramo protivnika, ali ne smijemo si dopustiti da povučemo jedan krivi potez jer bi mogli izgubiti cijelu partiju", slikovito je Miličević prikazao stanje u Županji, u kojoj se život odvija normalno izuzev obustave nastave do daljnjega u školama, iako se nasip rijeke Save nalazi udaljen tek oko kilometar od samog središta grada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene