Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dopis pročelnicima, pa uputa

Tomašević o stopiranju javne nabave: "Odnosi se isključivo na gradska upravna tijela, a ne na Zagrebački holding, ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb…"

Zaustavljena javna nabava
Zaustavljena javna nabava Foto: DNEVNIK.hr
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević stopirao je javnu nabavu u Gradu. Pročelnicima je poslao dokument u kojem navodi da se zbog štednje obustavljaju svi postupci javne nabave te da se zabranjuje pokretanje novih.

''Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjega obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne niti jednostavne nabave.

Pročitajte i ovo Zagrebački Hipodrom Ulaganje u konjički sport Kriza na zagrebačkom Hipodromu: Ilegalni posjednik ima 35 boksova, iz Grada uvjeravaju da će problem brzo riješiti Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

Iznimno, provodit će se postupci javne i jednostavne nabave u okviru projekta sufinanciranog sredstvima EU-a ili postoji li opravdani i obrazloženi razlog. U tom je slučaju prije pokretanja postupka nabave potrebno dobiti prethodnu pisanu suglasnost gradonačelnika'', piše u dopisu koji je gradonačelnik uputio svim pročelnicima gradskih upravnih tijela.

Zaustavljena javna nabava Zaustavljena javna nabava Foto: DNEVNIK.hr

Nakon dopisa stiglo je i pojašnjenje iz Grada Zagreba, odnosno uputa gradonačelnika o postupcima javne nabave.

"U vezi s dopisom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića od 7. lipnja 2021., kojim se daje uputa o obustavi postupaka javne i jednostavne nabave gradskih upravnih tijela ističemo kako je uputa dana u cilju racionalizacije trošenja sredstava proračuna Grada Zagreba i odnosi se isključivo na gradska upravna tijela, dakle ne na Zagrebački holding d.o.o. i ovisna trgovačka društva, kao niti na ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb.

Time se ne dovodi u pitanje funkcioniranje komunalnih službi te odgojnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i svih drugih ustanova.
Od obustave su također izuzeti i postupci gradskih upravnih tijela koji su financirani ili sufinancirani sredstvima Europske unije, te koji su opravdani. Svi postupci javne nabave dovršit će se u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi", navodi se u uputi. 

"Izvješće je pokazalo gubitak od milijardu i 300 milijuna kuna, zatim gubitak od još 80 milijuna kuna, ali to ne pokazuje pravo stanje stvari jer se ne vide potraživanja prema Zagrebačkom Holdingu, ZET-u.... i kada se to uzme u obzir, onda je to višestruko, višestruko veći manjak. Ovo je predizborna godina bilo je dosta troškova i sada se bavimo analizom noćnih tokova na tjednoj i mjesečnoj razini, razgovarat ćemo s Vladom o daljnjim rješenjima", rekao je Tomašević u utorak nakon sastanka s premijerom Plenkovićem.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene