Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dijelio kompost

Tomašević najavio bitnu izmjenu u odvozu otpada: "Krećemo već ovoga tjedna"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: DNEVNIK.hr
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nazočit će podjeli besplatnog komposta građanima koji obrađuju parcele 15 gradskih vrtova.

Podjela komposta građanima u gradskim rasadnicima i kompostanama na Jankomiru, Markuševcu i Jakuševcu počela je još u četvrtak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSPEKCIJSKI NADZOR Dok mu Jakuševac visi o vratu Tomašević odgovorio na optužbe: ''Oni su me izabrali i jedino njima odgovaram''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna rješavanje viškova Besplatan kompost Zagrepčanima: Holding objavio gdje i kad se može doći po njega

Podjelu komposta u rinfuzi organizira podružnica Čistoća Zagrebačkog holdinga u suradnji s Gradom Zagrebom.

"Besplatna podjela komposta naišla na izvanredan odjek među građanima. Reakcije su odlične, građani jako zadovoljni", objavili su ranije na stranici Grada Zagreba na Facebooku.

Nakon podjele komposta gradonačelnik je dao izjavu za medije.

"Drago mi je da možemo besplatno podijeliti kompost. Proizveden je na Jakuševcu. Sve ove fame da otpad ide na isto mjesto - ne ide. Nama je drago da taj kompost besplatno dijelimo. Jeftinije ga prodajemo svim poslovnim korisnicima. Kompost je prve kategorije, a vrlo će biti koristan za same korisnike vrtova. To je jedna lijepa priča. Nešto što je bilo biootpad postaje kompost. Na taj način štitimo okoliš", ustvrdio je Tomašević.

Potvrdio je kako se situacija u kompostani stabilizirala već u petak. "Mislimo da je isto tako red da građane nagradimo za odvajanje otpada", istaknuo je. 

Najavio je izmjene u odvozu otpada. "Prvo ćemo smanjiti broj odvoza miješanog otpada na jednom tjedno u obiteljskim kućama koje imaju svoje kante na svojim parcelama. Istovremeno jednom tjedno krećemo na odvoz plastike i papira", ustvrdio je Tomašević dodavši da će se izmjena primijeniti već ovoga tjedna.

Istaknuo je Tomašević kako trenutačno imaju 20 prijavljenih projekata gradnje vrtića u Zagrebu za iduće tri godine. Osvrnuo se i na najavljeni prosvjed zaposlenika u dječjim vrtićima.

"U Zagrebu se državni pedagoški standard godinama krši. Jedan od prioriteta gradske vlasti je gradnja vrtića. Svjesni smo svoje obveze. Zapošljavamo cijelo vrijeme odgojitelje u postojećim vrtićima. Jasno nam je da ćemo morati povećavati i materijalna prava u dječjim vrtićima. To je isto nešto o čemu trenutno razgovaramo", istaknuo je Tomašević.

Kazao je kako Grad Zagreb ide sa novim socijalnim mjerama koje će pratiti inflaciju. "Radimo proračun za sljedeću godinu. Imat ćemo mjere za socijalno najugroženije skupine, poklanjanje uređaja, žarulja i slično kako bi smanjili račune. Povećat ćemo novac i pakete tako da možemo obuhvatiti širi krug građana", istaknuo je Tomašević.

"Sve je rečeno na tu temu. Koalicija Možemo i HDZ-a nije. Kao gradonačelnik sam dužan surađivati sa svakom Vladom u interesu Zagreba. To nema veze s time da će biti ikakva koalicija Možemo i HDZ-a", istaknuo je Tomašević referirajući se na nagađanja o koaliciji te dvije stranke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene