Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena zbog koncerta

Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane

Zadarski gradonačelnik smijenit će direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića, a u priopćenju za javnost objasnio je i razloge za tu odluku.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić odlučio je smijeniti direktora ŠC-a Višnjik Denisa Karlovića zbog organizacije koncerta srpske pjevačice Aleksandre Prijović.

Dukić je odlučio sazvati skupštinu ŠC-a Višnjik za idući tjedan, a jedina točka dnevnog reda bit će smjena direktora Karlovića, piše Zadarski. Smjenu Karlovića treba potvrditi skupština društva, a jedini je član skupštine gradonačelnik Dukić.

"Već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ŠC Višnjik d.o.o., odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke. Konačno, manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja", obrazložio je gradonačelnik Dukić i napomenuo kako će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mjesto u ŠC-u Višnjik.

Pročitajte i ovo Katarina Peović u Saboru Burno u Saboru Grbin najavio nastavak prosvjeda, žestoko se sukobili Jandroković i Pejović: "Vi ste izdajica hrvatskog naroda"

Pročitajte i ovo Ilustracija Brojne opasnosti Potresna svjedočanstva preživjelih koji su spas tražili na opasnoj ruti punoj neobilježenih grobova: "Ostavili su mene i moju mrtvu majku u pustinji"

Kako piše Zadarski, skandal oko Dukićeve zabrane koncerta Aleksandre Prijović u Zadru ovime je dobio svoj politički epilog nekoliko dana nakon što je ŠC Višnjik potpisao ugovor s agencijom koja zastupa Prijović i još sedam drugih izvođača koji će u iduće dvije godine nastupiti na Višnjiku. Dukić smatra Karlovića izravno odgovornim za medijsku štetu koja mu je nanesena objavom informacije da je on osobno zabranio nastup srpske zvijezde. Karlović je međutim rekao da je od gradonačelnika tražio suglasnost za popis izvođača koji će nastupiti ove i iduće godine na Višnjiku, među kojima je bila i Prijović, no prije toga je odluke o izvođačima donosio samostalno.

Podsjetimo, portal Index prvi je objavio da je Dukić zabranio nastup popularne pjevačice u Višnjiku. Nakon što je informacija procurila u javnost, Dukić je demantirao zabranu koncerta, a nakon toga ŠC Višnjik pristupio je pregovorima s njezinom agencijom i sklopio ugovor o nastupu u lipnju po uvjetima dvaput boljim za ŠC Višnjik od dosadašnjih izvođača.

Prema podacima agencije za prodaju karata, za koncert Prijović u Zadru već je prodano više od 90 posto ulaznica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene