Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki problem

"Nisu se ponijeli korektno": Gradonačelnik Rijeke prozvao HŽ zbog problema migranata u tom gradu

Aktualno Galerija Migranti u Rijeci - 1 Migranti u Rijeci - 1 Foto: DNEVNIK.hr Migranti u Rijeci - 4 Migranti u Rijeci - 4 Foto: DNEVNIK.hr Migranti u Rijeci - 3 Migranti u Rijeci - 3 Foto: DNEVNIK.hr Migranti u Rijeci - 2 Migranti u Rijeci - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Migranti u Rijeci Galerija 1/6 >>
Riječki gradonačelnik Marko Filipović u utorak je prozvao Hrvatske željeznice (HŽ) zato što nisu dopustile da se postavi šator za pomoć migrantima na području željezničkoga kolodvora u Rijeci te da se oglušuju na pozive za čišćenje kolodvora.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović rekao je da je Grad Rijeka, zajedno s Riječkom nadbiskupijom, Crvenim križem i njihovim volonterima, odlučio pomoći ljudima koji su se našli u nezavidnoj situaciji. Odlučeno je da se uredi privremeni prihvatni punkt na području željezničkog kolodvora, na koji uglavnom stižu migranti vlakom u Rijeku, odakle nastavljaju putovanje prema zapadnoj Europi.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

Kako HŽ Infrastruktura nije odobrila postavljanje šatora i kontejnera na prostor kolodvora, Grad Rijeka je u dogovoru s privatnim vlasnicima za tu namjenu počeo uređivati površinu kod nekadašnjeg marketa Graziani, u blizini kolodvora.

Tu su proteklih dana postavljeni kontejneri za smještaj volontera Riječke nadbiskupije, Caritasa i riječkog Crvenog križa te njihove opreme, kao i sanitarni kontejner s toaletima i tuš-kabinama u kojima će se migranti moći istuširati i osvježiti. Marko Filipović ocijenio je da se HŽ nije ponio korektno.

Pročitajte i ovo Migranti u Rijeci - 1 a sve je bilo dogovoreno Rijeci odbijena lokacija za kontejnere i šator za migrante: "Ovo je gotovo neshvatljivo"

"Migranti u Rijeci nisu problem samo Grada Rijeke, nego i HŽ-a, koji im prodaje željezničke karte, a nije predvidio novac za čišćenje površina kojima upravlja", istaknuo je gradonačelnik. Nadam se da će ulaskom Hrvatske u schengenski prostor prestati pritisak migranata na Rijeku i Hrvatsku, naveo je.

Pročitajte i ovo Migranti u Rijeci - 2 Usputna stanica za migrante Stare deke, vlažni kartoni, smeće, smrad i muhe: Mučne slike iz centra Rijeke - "Molimo za dostojanstven život. I mi smo ljudi"

Gradsko društvo Crvenog križa svakodnevno priprema oko 200 obroka u svojoj kuhinji na Pećinama te ih dostavlja migrantima na području oko željezničkog kolodvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene