Obavijesti Video Pretražite Navigacija
seksizam i primitivizam

Taktika "napadni pa izvuci": Kako je Milan Bandić u nekoliko mjeseci dobio ukupno pola milijarde kuna

Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zastupnik Oleg Butković i gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnik Oleg Butković i gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Milan Bandić već neko vrijeme ima sličan način djelovanja. Napada ministre u Vladi Andreja Plenkovića pa onda od nje dobije novac za financiranje svojih gradskih projekata. U posljednjem slučaju za obnovu tramvajske pruge, prije za rotor i tako je dobio već pola milijarde kuna u nekoliko mjeseci.

Nije to prvi put da Europska unija i državni proračun financiraju projekte kojima se hvali gradonačelnik Mian Bandić. Grad u njima ipak participira minimalno; već smo sličan film gledali i s rotorom u glavnoj ulozi.

Pročitajte i ovo Oleg Butković O poslovima ministrova brata Butković od Milanovića traži ispriku: "Bilo bi pristojno, ali znam da očekujem previše" HDZ-ovi ministri na terenu - 1 Priprema za izbore HDZ-ovci u punoj mobilizaciji prije izbora: Sedmorica su svoj dan proveli na terenu

Kada su se troškovi rekonstrukcije remetinečkog rotora popeli na 331,6 milijuna kuna, uskočila je Vlada s 46 milijuna kuna. Većina novca dolazi iz europskih fondova, tako da je Grad Zagreb to stajalo manje od 11 milijuna.

Nije trebalo dugo čekati na novu suradnju - država bi trebala sufinancirati još niz zagrebačkih projekata, pa i sljemensku žičaru. Darežljivost Vlade i svečarsko raspoloženje nisu spriječili gradonačelnika da iznova blati neke ministre i državne tajnike iste te Vlade.

Počeo je s Ministarstvom graditeljstva.“Pozovete Uhlira, pravnika, to je kao da moja baba govori o Mount Everestu“, rekao je Bandić. Zaboravio je da gospodin Uhlir ima diplomu inženjera graditeljstva.

Onda se ponovno okomio na ministricu Blaženku Divjak. “Tablet koji košta 500 kuna plati se 100 kuna. Očekujem da DORH reagira. Postoji firma i postoji cijena, pa ne može ministrica imati povjerenje Stranke rada da to radi, nema šanse. Ministrica je htjela prevariti i premijera i gradonačelnika i to neće proći“, dodao je gradonačelnik.

Ministrica Blaženka Divjak optužila je Bandića za osobne interese. “Ja mislim da Milan Bandić sebi nije nikad kupio tablet jer da je, to bi znao. Mislim da se moramo fokusirati na bitno, ali ću upozoriti medije da je ovaj njegov govor posljednjih nekoliko dana primjer seksizma i primitivizma“, izjavila je Divjak.

Dok je Bandić optuživao, ministar Oleg Butković slušao je i šutio. Na pitanje o Divjak kratko je odgovorio. “Ja s kolegicom Divjak imam dobar i korektan odnos“, rekao je Butković.

Možda nema izbora, o Bandićevoj Stranci rada i solidarnosti ipak ovisi njihova saborska većina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene